”Syv m2 med lås” af Jussi Adler-Olsen

Politikens forlag 021123 – 540 sider

Min anmeldelse:

”Og Jussis fire fingre dansede let hen over tasterne. Det var næsten, som ordene kom af sig selv”. Sådan tror jeg, at Jussi følte det, da han i 2007 skrev den første bog om Afdeling Q, ”Kvinden i buret”. Her i 2023 er det blevet til i alt 10 bøger i serien. Jussi har for længst besluttet, at den 10. bog, ”Syv m2 med lås” bliver den sidste om Afdeling Q.

Serien kan kun karakteriseres som et brag af en krimithriller-serie. Den rummer alt det, en sådan skal indeholde. Der er både tale om en masser af politiefterforskning og masser af spændende thriller-elementer.

Den eminent dygtige efterforsker Carl Mørck, som er hovedpersonen i samtlige 10 bøger om Afdeling Q, bliver fængslet og anklaget for grove forbrydelser.

Som læser tror man jo nok ikke på den påstand, og man føler virkelig med den stakkelsCarl. Det samme gør Rose, Assad og Gordon – hans kolleger fra Afdeling Q. De tror heller ikke på anklagerne. Det er der til gengæld andre politifolk, der gør, så de vender ham ryggen.

På allerbedste vis beskrives de følelser og tanker sombåde de tre venner og de kollegiale modstandere gør sig.

Man har virkelig ondt af Carls kone, Mona og deres datter, Lucia.

Ikke nok med at Carl Mørk sættes i en celle på 7 m2. Der udlovesogså en milliondusør til den blandt de indsatte i fængslet, der slår Carl ihjel.

Alt det, som Carl i den forbindelse bliver udsat for, er barsk læsning. Hvem blandt medfan­gerne er ven, og hvem er fjende?

Man konstaterer også, at selv indsatte, der er dømt for grov vold, godt kan være både kærlige og hjælpsomme.

Alt det, som Carl bliver udsat for, har sit udspring i en nådesløs brutal hollandsk narko­orga­nisation, som vil Carl til livs på grund af en sag, han for mange år siden efter­forskede.

Det er rigtig spændende at komme ”ind i hovedet” på dem, der er tilknyttet denne organisation. Tilmed indgår en kone til en af forbryderne i handlingen. Det er meget spændende læsning.

Der sker noget hele tiden i ”Syv m2 med lås”, og da handlingen ses fra adskillige menneskers synsvinkel, bliver den meget intens.

Ja, det var så den sidste bog i serien om Afdeling Q. En serie der for mit vedkommende aldrig vil gå i glemme­bogen.

Tak Jussi for fremragende krimiunderholdning gennem 16 år med Carl Mørck og hans brave og trofaste kolleger Assad, Gordon og Rose.

Jeg erindrer lige om, at de fem første bøger i serien er filmatiseret. Det vil også ske med de sidste fem. Tilmed er Netflix ved at lave en filmserie med ”Kvinden i buret”

5 krimihjerter af 5

Politikens forlag 021123 – 540 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...