”Nådesløs last” af Arne Woythal

Byens Forlag 160324 – 283 sider

Fra bogens bagside

Efter fundet af liget af en ung kvinde i vandkanten ud for Kongsvig Dyrehave begynder en intens efterforskning, der kompliceres af ankomsten af et lettisk fragtskib til Kongsvig Havn. Skibet medbringer en større gruppe syriske flygtninge, og da politiet kommer ombord, finder de desuden en gruppe meget unge østeuropæiske kvinder, handlet til prostitution.

Den tidligere kriminalbetjent og nuværende landbetjent Ringgaard aner nu en sammen­hæng, men da en af de unge kvinder kort efter findes voldtaget og stranguleret i Kongsvig Bypark, er sagen ved at løbe løbsk. For hvor langt rækker den østeuropæiske mafias fangarme egentlig ind i den stille landidyl omkring Kongsvig?

Efterforskningen fører Ringgaard og hans nye makker, Sebastian Arendt, til Letlands hovedstad Riga. Her tager tingene en uventet drejning, og snart er Ringgaard involveret i en intens jagt på liv og død.

NÅDESLØS LAST er tredje selvstændige bind i serien om landbetjent Ringgaard og Kongsvig. De to første bind hedder”Mysteriet om Jenny” og ”Müllers dagbog”.

Min anmeldelse

”Nådesløs last” er på mange måde en virkelig seriøs og spændende politikrimi, men samtidig er den også lidt for actionpræget i forhold til det, som jeg tror, at en landbetjent vil komme ud for.

Arne Woythal fortæller om, hvordan politiet agerer, da et lettisk fragtskib, som viser sig at medbringe syriske flygtningen, anløber havnen i Kongsvig.

Noget, som får politiet op på mærkerne, er, at man med landbetjent Jens Ringgaard i spidsen finder ud af, at der ombord på skibet ud over flygtningene også befinder sig unge østeuropæiske piger i et aflåst rum på et af de underste dæk. Ingen er i tvivl om, at pigerne som prostituerede skal tjene penge til lyssky bagmænd.

Mens efterforskningen intensiveres, tager spændingen til for alvor.

Som handlingen skrider frem antydes der, at lokale indbyggere i Kongsvig måske ved mere om disse kvinder end godt er.

Da efterforskningen medfører, at Ringgaard og hans makker må rejse til Riga i et forsøg på at finde ud af, hvem der har anbragt pigerne på skibet, konstaterer de, at nogle politifolk her er korrupte og samtidig ved en del om pigerne og også noget om narkosmugling. Det resulterer i, at de to danske betjente udsættes for yderste livsfare.

Da alt kommer for en dag, er det meget barske sager, der afsløres.

Arne Woythals beskrivelser af personer og steder er virkelig gode. Alt fremstår meget tydeligt.

Da Arne Woythal er pensioneret politiefterforsker, er alt det politimæssige selvfølgelig i orden. Jeg har dog lidt svært ved at forstå, at Ringgaard på det nærmeste er i ”bad standing” fra hovedpolitistationens side.

Tilsvarende har jeg det også lidt svært med, at det er en helt almindelig landbetjent, som dog tidligere har været kriminalbetjent, der skal rejse til Riga for at foretage afhøringer. Jeg synes også, at der er lidt for meget actionhelt over Ringgaard. Viggo Betjent – vores lokale landbetjent i Nørre Snede – vil i hvert fald aldrig komme ud for det, som Jens Ringgaard kommer ud for.

Men uanset hvad, så er ”Nådesløs last” i hvert fald spændende og værd at læse.

3 krimihjerter af 5

Byens Forlag 160324 – 283 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...