”Lænker” af Jørn Lier Horst og Thomas Enger

Modtryk 050424 – 381 sider

Fra bogens bagside:

Da Alexander Blix bliver løsladt fra fængslet, har han mistet alt. Hans datter er død, og karrieren som efterforskningsleder i politiet er forbi. Netop som han kæmper med at etablere en ny hverdag, bliver han ringet op af en ukendt person, der påstår at være gerningsmanden i en sag, som Blix aldrig opklarede. Og da Blix’ fingeraftryk bliver fundet på et gerningssted, frygter han, at fortiden er ved at indhente ham.

Den nu arbejdsløse journalist Emma Ramm bliver kontaktet af en ung pige, hvis stedfar er varetægtsfængslet, mistænkt for drab. Problemet er, at der ikke findes noget lig. Emma vil forsøge at bevise mandens uskyld.

LÆNKER er en krimi om de sår, vi bærer med os i livet, og hvordan vi vælger at hele dem.

Min anmeldelse:

”Lænker” er femte bind i serien af forfatterparret Jørn Lier Horst og Thomas Enger om Alexander Blix, den nu forhenværende efterforskningsleder i politiet og den nu arbejdsløse journalist Emma Ramm.

At de begge to er forhenværende afholder dem ikke fra at involvere sig i hver sin drabs­sag.

Da Blix bliver ringet op af en ukendt person, som påstår at være gerningsmand i en sag, som Blix aldrig opklarede, føler han, at han bliver nødt til at se på sagen igen. Til at be­gynde med handler han på egen hånd, men siden kommer han med på sidelinjen, da også hans forhenværende kolleger i politiet begynder at interessere sig for sagen. Imidlertid nøjes Blix ikke med at være med på sidelinjen, men fortsætter sideløbende på egen hånd.

Som sagen udvikler sig, bliver det en meget barsk affære.

En sød kærlighedshistorie involverer Blix sig personligt også i. Desuden hører man også om ikke særlig gode erindringer fra hans barndomstid.

Den drabssag, som Emma Ramm bliver involveret, er i lighed med Blix’ også grim. Her spiller det familiemæssige en meget stor rolle, hvor en teenagepige har problemer at kæmpe med, idet hun er underlagt en dominerende mor og bekymrer sig for sin drabs­mistænkte stedfar, som hun holder meget af.

Bogen er fremragende og forfatterparret formår både at spille på gedigen spænding og på menneskelige følelser.

Der lægges helt klart op til en sjette bog i serien om Blix og Ramm. Den vil jeg glæde mig meget til.

5 krimihjerter af 5

Modtryk 050424 – 381 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...