”Hundedage” af Geir Tangen

Straarup & Co  160324 – 423 sider

Fra bogens bagside:

Politikommissær Gabriel Fjell og hans team gør et uhyggeligt fund i et naturområde i Haugesund.

En lille dreng er blevet slået ihjel med en sten og kastet ned ad en skråning. Den brutale vold mod et forsvarsløst barn chokerer selv de erfarne politifolk.

Gabriel får hjælp af Kripos-efterforskeren Aida Ibrahi, og sammen med resten af teamet arbejder de i døgndrift med sagen. Men selv om timerne og dagene går, er der ingen, der melder drengen savnet.

Samtidig engagerer en lokal freelancejournalist sig i sagen, og han vælter den første dominobrik i det dystre mysterium. Efterhånden afdækkes en historie, som er meget mørkere og farligere, end Gabriel kunne forestille sig.

”Hundedage” er anden bog i serien om politikommissær Gabriel Fjell. Første bog er ”Ulvetid”.

Min anmeldelse:

Geir Tangen, som er nordmand, har skrevet en krimi, som tager et emne op, som desværre spiller en stor rolle i dagens samfund. Nemlig vold indenfor hjemmets fire vægge mod ægtefællen og de børn, der er i ægteskabet.

Geir Tangen skriver i sit efterord, at han har forsøgt at sætte fokus på, hvad forskellige typer af familievold gør ved ofrene, og hvad volden i yderste konsekvens kan føre til. Det er des­værre ofte drab.

Da ”Hundedage” jo er en krimi, evner Geir Tangen at bygge faktiske kendsgerninger ind i handlingen, så man på medrivende og forfærdende vis på nærmeste hold oplever, hvad der kan ske i et hjem, hvor volden viser sit grimme ansigt.

Da handlingen ses fra mange velbeskrevne personers synsvinkel, får man et indgående kendskab til diverse forfærdelige handlinger.

Interessant er det at følge den realistisk beskrevne efterforskning, hvor man også kon­staterer, at de velbeskrevne politifolk ind imellem rammes på deres følelser.

Geir Tangen er en dygtig krimiforfatter, der kan sit kram, og han forstår virkelig at komme med en overraskelse til sidst.

5 krimihjerter af 5

Straarup & Co  160324 – 423 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...