”Byttet” af Stefan Ahnhem

Lindhardt og Ringhof 261023 – 414 sider

Stefan Ahnhem har skrevet seks bøger med efterforskeren Fabian Risk i hovedrollen og en enkelt fritstående. ”Byttet” er også fritstående.

Ægteparret Carl og Helene, som bor i den stockholmske skærgård, har brug for at finde hinanden igen. Det forsøger de at gøre ved at bytte hus i 30 dage med et svensk-amerikansk ægtepar, Adam og Scarlett, som bor i Californien.

Man fornemmer meget hurtigt, at ikke alt er fryd og gammen i begge de to ægteskaber, og efterhånden som handlingen skrider frem indtræffer en række afbesynderlige hændelser i de to boliger.

I flæng kan nævnes: en rotte i et svømmebassin, en tånegl på et gulv, ulækre klumper i et afløb, mystiske bankelyde, en nysgerrig nabokone, drab og drabsforsøg, utroskab, anholdelse, en mystisk kunstudstilling m.m.

Stefan Ahnhem evner i den grad at forvirre læseren, når ovennævnte elementer samt flereandre sættes sammen til et psykologisk og højspændt drama.

De fire hovedpersoner karakteriseres på allerbedste vi. Man tror, man kender dem, men gør man nu også det?

Stederne, der beskrives, er godt beskrevne. Det gælder både de smukke steder udenfor, og så sandelig også de mere eller mindre mystiske steder inden døre.

Jeg er virkelig begejstret for ”Byttet”, som viser, at Stefan Ahnhem formår at skrive en psykologisk thriller af stjernehøj kvalitet.

Jeg er meget spændt på Stefan Ahnhems næste bog. Uanset hvad han finder på, glæder jeg mig til at læse den.

Hvis du skriver ”Stefan Ahnhem” i søgefeltet på www.findalskrimiside.dk, får du mine anmeldelser af alle hans bøger plus rigtig meget andet, der mere eller mindre relaterer til Stefan Ahnhem.

5 krimihjerter af 5

Lindhardt og Ringhof 261023 – 414 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...