”Terminalen” af Michael Katz Krefeld

Politikens forlag 161023 – 403 sider

”Terminalen” er den ottende selvstændigebog i Michaels Katz Krefelds serie om privatdetek­tiven Thomas ”Ravn” Ravnholt. Jeg vil anbefale, at man læser bøgerne i rækkefølge.

”Terminalen” er en virkelig spændende, psykologisk og tankevækkende krimi.

Handlingen tager sin begyndelse, da Ravns bedste vennepar får bortført deres lille søn af en psykisk syg kvinde, men heldigvis finder man hurtig både spædbarnet og kvinden.

Kvinden bliver anklaget for bortførelsen.

Da Ravn er ansat som efterforsker i det advokatfirma, som skal forsvare kvinden i retten, må han foretage nogle undersøgelser af kvindens liv. En næsten umulig opgave, da hun ikke eksisterer i registre og kartoteker.

Det er spændende at følge Ravns efterforskning, og jo dybere han kommer ind i sagen, finder han ud af, at den trækker spor til meget mørke sider af psykiatrien, og at kvinden har være udsat for bestialske eksperimenter foretaget af skruppelløse læger og psykiatere. De eksperimenterer med indopererede strømførende ”tingester” i hjernen og indsprøjtede medikamenter gennem tynde hule nåle, der er banket gennem hovedbunden ind i hjernen. Deres hensigt er at finde ud af, om det på den måde er muligt at styre personers måde at agere på.

Det er meget modbydeligt, det som den sigtede kvinde og andre i lighed med hende har været udsat for.

En del af handlingen foregår på Frederiksberg Hospital, som er under afvikling da det skal lukke i 2026. Mange af bygningerne er forsømte og nogle ligefrem uhyggelige, og det, som ”skurkene” foretager sig her er særdeles grumt beskrevet.

Alle bogens personer er beskrevet på allerbedste vis.

Som læser af Ravn-bøgerne forventer man selvfølgelig, at en del af handlingen foregår på Christianshavn. Det er helt bestemt også tilfældet i ”Terminalen”, så man hører også om flere af de personer, man kender fra de tidligere bøger i serien. Naturligvis indgår Ravns forkælede bulldog, Møffe også i handlingen.

”Terminalen” er en bog af den type, hvor det er svært at stoppe læsningen, man skal lige have det næste med. Jeg har ikke noget kendskab til, hvor meget af det, der foregår på det medicinske plan, er realistisk eller ej, men det er i hvert fald meget spændende at læse om.

Selv om jeg har mange rosende ord om ”Terminalen”, føler jeg desværre, at slutningen ikke er heltuddybende nok.

Som altid glæder jeg mig meget til den næste bog af Michael Katz Krefelds.

4 krimihjerter af 5

Politikens forlag 161023 – 403 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...