”I cirklens centrum” af Arne Dahl

Modtryk 010324 – 375 sider

”I cirklens centrum” er første bog i krimiserien ”NOVA-serien”.

Mesterlige Arne Dahl er tilbage med en nervepirrende krimi om efterforskningslederen Eva Nyman og hendes kolleger, de to kvinder Ankan og Sonja og mændene Shabir og Anton. De udgør efterforsknings-gruppen NOVA, der er et team, der skal opklare ekstraordinær kriminalitet.

I den sag, som NOVA her skal opklare, drejer det sig om en række voldsomme sprængninger, der koster adskillige menneskeliv i og omkring Stockholm og Uppsala. Sprængningerne er tilsyneladende klimarelaterede og iværksat af klimaaktivister.

Det spektakulære er, at en af de mistænkte er en tidligere politiefterforsker og kollega til Eva Nyman, Lukas Frisell. Han var med til at efterforske en sag, som afstedkom et dødsfald, som han følte sig skyldig i af hvilken årsag, han forlod politiet.

Klimaet og naturen interesserede ham. Han holdt forelæsninger i et stykke tid, og flyttede så ud i naturen, hvor han boede ret primitivt. Visse indicier tyder nu på, at han kan være medgerningsmand til de voldsomme sprængninger, og han bliver eftersøgt.

”I cirklens centrum” er fantastisk spændende. Der sker noget hele tiden. Der er virkelig gang i handlingen.

Arne Dahl skriver på en sådan måde, at selv det at følge med, når efterforskerne ”bare” læser og skriver mails føles spændende.

Beskrivelserne af efterforskerne er fantastisk gode, og da man ser handlingen fra de forskellige efterforskeres side, kommer man i den grad ind i hovederne på dem.

Også bogens øvrige personer fremstår tydeligt. De er bare så godt beskrevet.

Man kommer rundt utrolig mange steder. De er beskrevet på en sådan måde, at man kan se stederne for sig.

Bogens helt store tema er klimakrisen. Selv om det, klimafanatikerne foretager sig på alle måder, er voldsomt og modbydeligt, er jeg ikke i tvivl om, at meget af det, der sker i ”I cirklens centrum” desværre også vil kunne finde sted i virkelighedens verden.

Afslutningen er særdeles spændende. Bogen slutter med en cliffhanger.

Arne Dahl kan virkelig sit kram.

5 krimihjerter af 5

Modtryk 010324 – 375 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...