”Kæntring” af David Garmark

Modtryk 070324 – 313 sider

Walther Philip Brink er pensioneret retsmediciner. Han bor i Ry, hvor han nyder at være. Han er 68 år og enkemand. Han lever et stille liv. Han elsker naturen og elsker at ro ud på en sø i sin kano. Hans datter døde desværre i en ung alder og efterlod sig en datter, Lina, som ikke udviklede sig til det barnebarn, som Walther kunne ønske sig. Hun blev stofmisbruger og levede et farligt liv på gaden.

Walther havde på det nærmeste ingen kontakt med Lina, men pludselig kontaktede hun Walther på telefonen. Walther forstod ikke det, hun sagde, så han afbrød kontakten. Kort tid efter findes Lina død på havnen i Aarhus.

Til Walthers helt store overraskelse viste det sig, at Lina havde efterladt sig datteren Channie, altså Walthers oldebarn.

Walther bliver nu værge for Channie. Det vender fuldstændig op og ned på hans tilværelse.

Bogen beskriver nu på helt fantastisk og rørende vis, hvordan Walther og Channie udvikler et helt utroligt fint forhold til hinanden. Channie har ind imellem ”ondt i psyken” men er kvik og intelligent.

Via forbindelser hos politiet i Aarhus konstaterer Walther, at Linas død er omgærdet af mystik, og Walter sætter sig for at finde ud af, hvad der er op og ned på det hele. Det medfører, at Walther bevæger sig rundt i mange forskellige miljøer og møder mange forskellige mennesker. Nogle er særdeles sympatiske og andre direkte modbydelige. Der opstår adskillige dramatiske situationer i bogen, hvor oldebarnet – tvunget af omstændig­hederne – er med på sidelinjen.

Hvordan det hele hænger sammen, får man en god forklaring på.

Det er sjældent, jeg har levet mig så meget ind i to menneskers liv, som tilfældet har været i ”Kæntring”.

Bogens titel er meget velvalgt, da flere af bogens personer kommer ud for ”kæntringer i livet”.

En drønspændende krimi, som samtidig skildrer et rørende og godt forhold mellem bogens to hovedpersoner – en 68-årig oldefar og hans 8-årige oldebarn.

5 krimihjerter af 5

Modtryk 070324 – 313 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...