“Løgner” af Kim Faber & Janni Pedersen

Politikens forlag 120324 – 441 sider

“Løgner” er femte selvstændige bind i serien om efterforskerneMartin Juncker, Signe Kristiansen og Nabiha Khalid.

De fire foregående bind er “Vinterland”, “Satans sommer”, “Kvæler” og “Skyggeriget”. Jeg vil på det kraftigste anbefale, at bøgerne læses i rækkefølge.

Med “Løgner” har Faber & Pedersen igen skrevet en formidabel god krimi – en politikrimi af allerbedste slags.

De, der læser mine anmeldelser, ved, at hvis der noget, jeg holder påskal være i orden i en krimi, så er det, at der ikke må være noget at kritisere på det politimæs­sige område. Alt er i fineste orden i ”Løgner”.

På fantastisk god vis får de to forfattere beskrevet flere efterforskninger. Det drejer sig bl.a. om at finde ud af, hvad der er op og ned på en sag, hvor en mand har siddet i fængsel i 7 år for drab på en 11-årig dreng. Han er nu blevet løsladt, da nye oplysninger har fået ham frikendt, men hvem er så drabs­manden?

En anden sag, der undersøges, er om en kvindelig efterforsker har lagt falske spor ud på et drabsoffer.

En tredje sag handler om en storstilet efterforskning af den albanske mafia, som både sælger kokain og modbydelige videoer af unge, misbrugtepiger.

Endvidere er der en sag, hvor en politianklager forsvinder.

Det lyder måske til at være forvirrende med så mange parallelle sager på én gang, men det er slet ikke tilfældet. På særdeles god vis formår Faber & Pedersen at beskrive, hvorledes de tre politi-hovedpersoner, Martin Juncker, Signe Kristiansen og Nabiha Khalid efterforsker de sager, de arbejder med.

Da man ser handlingen fra hver af det tre hovedpersoners side, får man en virkelig god indsigt i deres tanker, og hvorfor de agerer, som de gør. Det gælderbåde, når det drejer sig om det efterforskningsmæssige, men også når det handler om deres privatliv, som ind imellem kan være noget problematisk – ikke mindst for Martin Juncker. Hans fraskilte kone, Charlotte er journalist, og hun har fingeren på pulsen, når det drejer sig om at undersøge sager, som både Martin og hans kolleger efterforsker.

Noget, som også plager Martin, er de problemer, som angår hans og Charlottes søn.

Faber & Pedersens skildringer af bogens personer i det hele taget er virkelig gode. Man tror på det, man læser og bliver ind imellem noget overrasket.

Hvordan og hvorledes sagerne løses, eller om de bliver det, skal ikke røbes her, men ét er sikkert: Faber & Pedersen har styr på det.

Det skal blive rigtig spændende at læse den næste bog i serien, for ”Løgner” slutter med en cliffhanger.

At læse en politikrimi af Faber & Pedersen er bare hammer, hammer fedt.

5 krimihjerter af 5

Politikens forlag 120324 – 441 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...