”Jagttegn” af Niels Krause-Kjær

Lindhardt og Ringhof 040324 – 298 sider

”Jagttegn” er den femte bog i spændingsserien om journalisten Ulrik Torp. De fire foregående er ”Kongekabale”, ”Mørkeland”, ”Fandens forår” og ”Nedsmeltning”.

Niels Krause-Kjær er en forfatter, der ved helt utrolig meget om medier og politik. Det er ”Jagttegn” et overordentlig godt bevis på. Han har i mange år været meget kendt i medie­branchen og er et særdeles kendt ansigt fra TV, hvor han tit kommenterer, hvad der foregår i dansk politik.

I ”Jagttegn” forsøger Ulrik Torp – hovedpersonen i alle bøgerne i serien – at finde ud, hvordan en politikers selvmord kan knyttes sammen med, at hans niece pludselig forsvinder efter at have været til eksamen på Journalisthøjskolen i Aarhus, hvor Ulrik er vikar.

Selv om Ulrik har vikararbejde, gransker han ihærdigt i sagen. Han finder ud af, at der er nogle foreninger med lobbyister, som ikke har rent mel i posen, der prøver at presse danske politikere til at foretage forskellige tiltag i forbindelse med indkøb til forsvaret. Der er tale om morderisk magtspil og lobbyisme til milliarder. Han taler med adskillige politikere, men får ikke umiddelbart noget klart at vide.

I forsøget på at komme til bunds i det hele, får han et hold journaliststuderende til at søge på diverse hjemmesider. Det viser sig at være en rigtig god idé.

Ulrik bliver heller ikke selv skånet af lobbyisterne. På forskellig vis presses han direkte og indirekte af personer, der vil have ham til at gå deres ærinde.

Der var rigtig gode og interessante beskrivelser af personen Ulrik og hans tanker og følelser i forbindelse med privatlivet.

Man skal efter min mening have interesse for politik og politiske intriger for at få det det fulde udbytte ud af ”Jagttegn”. Har man det, er jeg helt sikker på, man vil blive begejstret.

Personligt ”tændte” jeg ikke helt på bogen.

3 krimihjerter af 5

Lindhardt og Ringhof 040324 – 298 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...