”På min vagt – 40 år i dansk politi” af Arne Woythal

Byens Forlag 260523 – 320 sider

I På min vagt – 40 år i dansk politi” har Arne Woythal skrevet en særdeles interessant og informativ skildring fra sine 40 år ved dansk politi.

Bogen indeholder 29 kapitler, hvor Arne Woythal fortæller om forskellige kriminalsager, han har arbejdet med samt om politiarbejde generelt. I bogen indgår også mange interessante fotos, der på bedste vis understøtter teksten. Det virker godt.

Nogle af sagerne har været virkelig barske, og der er ingen tvivl om, at man som politimand skal være gjort af et særligt stof for kunne klare det, der beskrives i adskillige sekvenser i bogen.

Det fremgår tydeligt, at Arne Woythal har forstået at holde hovedet koldt, når sagerne har brændt på.

Inden Arne Woythal kunne blive efterforsker i kriminalpolitiet, som i dagens Danmark har skiftet navn til Afdelingen for personfarlig kriminalitet, skulle han først gøre tjeneste i ordenspolitiet, som nu har betegnelsen beredskabet.

Arne Woythal havde kun været ganske kort tid i ordenspolitiet, da han blev udsat for noget af det værste, en politimand kan blive udsat for, nemlig af at affyre et dræbende skud mod en bevæbnet og truende voldsmand. Heldigvis havde Arne Woythal handlet fuldstændig efter forskrifterne, så der var intet at komme efter.

Det er især opklaringen af en række spektakulære forbrydelser, der beskrives i bogen. Flere af sagerne er nogle, som jeg klart husker. Især sagen om den dræbte unge kvinde på Banegårdspladsen i Slagelse samt den såkaldte Tønder-sag, hvor to piger blev udsatte for voldtægt og seksuelle krænkelser af allerværste slags.

Ud over at være drabsefterforsker ved politiet ved Gladsaxe Kriminalpoliti, Rejseholdet og Københavns Vestegns Politi har Arne Woythal også været instruktør for Rigspolitiet i bl.a. Irak og Afghanistan og været politileder i Sydgrønland.

Arne Woythal stoppede ved politiet i 2021 som 63-årig. Nu arbejder han som ikke-uddannet lærer ved en folkeskole i Høje-Tåstrup.

5 krimihjerter af 5

Byens Forlag 260523 – 320 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...