”X” af Pascal Engman

People’s 191023 – 596 sider

Fra bogens bagside

Få uger før VM starter, findes en international fodboldspillers hustru dræbt i deres hjem i den mondæne forstad Lidingö.

Det er halvandet år siden, Vanessa Frank forlod Rigspolitiets Drabsafdeling, fordi en efterforskning næsten kostede hendes datter livet. Men da hendes gamle chef ringer og fortæller, at han nu arbejder for specialenheden Grov Kriminalitet, og har brug for hendes hjælp til at opklare mordet, træder Vanessa til.

I en anden forstad til Stockholm kæmper 17-årige Herish for at blive professionel fodboldspiller, og det gør ham til et let bytte for matchfixere og agenter.

Inden længe går det op for Vanessa, at flere skæbner er flettet sammen i en umulig ligning, og det er op til hende at finde den ukendte variabel X, inden det er for sent.

Vanessa bliver ført ud på en hæsblæsende rejse ind i sportsindustriens mørke side og bagom det nådesløse ”spil bag spillene”.

”X” er femte fritstående bog i serien om kriminalassistent Vanessa Frank.

Min anmeldelse:

De fire foregående bøger i Vanessa Frank-serien er: ”Ildlandet”, ”Rottekongen”, ”Enkerne” og ”Ulvene”. Selv om ”X” også betegnes som en fritstående bog i serien, vil jeg absolut anbefale, at man læser bøgerne i rækkefølge for på den måde at få et indgående kendskab til de gennemgående personer.

Det helt store tema i ”X” er matchfixing i fodbold. For mig er der ingen tvivl om, at matchfixing finder sted i virkelighedens verden.

I ”X” får læseren en virkelig god beskrivelse af, hvordan matchfixing i betting-verdenen kan foregå. Man forstår til fulde alt det, de unge fodboldspillere må gennemgå, når matchfixing-bagmæn­dene truer dem til at gøre det, der forlanges, for at få en fodboldkamp til at ende sådan, som bagmændene ønsker det. Hvis de unge fodboldspillere ikke makker ret, udsættes de her i bogen for invaliderende vold.

Pascal Engman beskriver bogens personer på allerbedste vis. Det gælder både de unge fodbold­spillere og forbryderne men i allerhøjeste grad også efterforskeren Vanessa Frank og hendes noget uortodokse makker Nicolas, som man også kender fra deforegående bøger.

Et drab på en kendt fodboldspillers kone flettes også ind i handlingen.

”X” er en virkelig spændende krimi med mange dramatiske situationer, men der er også flere steder i bogen, hvor det følelsesmæssige spiller en stor rolle. Det virker godt.

4 krimihjerter af 5

People’s 191023 – 596 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...