“Britiske seriemordere 1 og 2” af Lone Theils

I “Britiske seriemordere” 1 og 2 beskriver Lone Theils en række sande og gruopvækkende historier om nogle af de mest bestialskebritiske seriemordere.
Siden hun var lille, har den danske journalist og forfatter Lone Theils været opslugt af true crime og særligt seriemordere.

Hvorfor slår seriemordere ihjel? Besidder de en særlig ondskab? Eller har deres umenneskelige adfærd rødder i deres opvækst?

Spørgsmål som disse tager Lone Theils fat på, mens hun kortlægger en række af de mest forfærdende sager om seriemordere fra Storbritannien.

Det er virkelig rystende læsning, man præsenteres for i ”Britiske seriemordere” 1 og 2. På sober vis beskriver Lone Theils det, som seriemorderne udfører og det, som deres ofre udsæt­tes for.

Her er en kort beskrivelse af hvilke seriemordere, der indgår i de to bøger:
Ægteparret Ian Brady og Myra Hindley begik fem drab i perioden fra juli 1963 til oktober 1965 i og omkring Greater Manchester i England. De fem ofre af begge køn var mellem 10 og 17 år gamle, hvoraf mindst fire blev udsat for seksuelle overgreb.

I 1970’erne dræbte Rosemary og Fred West sammen mindst ni unge kvinder, hvoraf størstedelen blev seksuelt mishandlet og begravet på deres grund. Udover unge kvinder, mishandlede og voldtog parret også størstedelen af deres i alt til sammen 10 børn. Heraf blev også to af døtrene dræbt af parret.

Peter William Sutcliffe født 2. juni 1946, død 13. november 2020, også kendt som Peter William Coonan, var en engelsk seriemorder, der af pressen blev døbt The Yorkshire Ripper som reference til Jack the Ripper.

Den 22. maj 1981 blev Sutcliffe dømt for mordene på 13 kvinder og overfald på yderligere syv fra 1975 til 1980.

Dennis Andrew Nilsen var en skotsk seriemorder og nekrofil, der myrdede mindst tolv unge mænd og drenge mellem 1978 og 1983.

Robert Black var en skotsk seriemorder og pædofil, der blev dømt for kidnapning, voldtægt og mord på fire piger i alderen 5 til 11 år i en række forbrydelser begået mellem 1981 og 1986 i Storbritannien.

Harold Frederick “Fred” Shipman var en engelsk praktiserende læge, som var en af vores tids mest aktive seriemordere. Han blev dømt for 15 mord i 2000, og fik 15 gange livstid, men det er rent faktisk muligt, at han har dræbt op mod 300, hvilket ikke kan bevises, da de potentielle ofre er blevet kremeret.

Hvis man er til true crimes og kan tåle mosten, vil jeg absolut anbefale ”Britiske seriemor­dere” 1 og 2

5 krimihjerter af 5

Lindhardt og Ringhof 2023 – 364 sider

Reklame:

Bøgerne er anmeldereksemplarer sendt fra forlaget

Bøgerne findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...