”Sendebuddet” af Arttu Tuominen

Modtryk 140922 – 317 sider

”Sendebuddet” er anden bog i den finske Floddelta-serie. Første bog i serien hedder ”Mørkebror”, og den tredje hedder ”Fortiet”

En voldsom eksplosion rammer en natklub, hvor der især kommer homofile.  Ved eksplosionen mister adskillige mennesker livet.

En mand, som kalder sig Sendebuddet, påtager sig skylden. Via nettet spreder han sit budskab om, at han hader alt, hvad der har med homofili at gøre. Han er stærkt religiøs, og i Bibelen finder han indhold, som bekræfter ham i, at homofili er en synd af allerværste slags.

En intens efterforskning sættes i gang for at finde frem til Sendebuddet. Man følger på fremragende vis, hvordan politifolkene arbejder med sagen. Man får nogle fantastisk gode beskrivelser af, hvordan især efterforskerne Linda Toivonen, Jari Palovita og Henrik Oksman tænker og agerer. På hver sin vis, har de deres egne private problemer at slås med. Værst har Henrik Oksman det. Han er selv homofil og var til stede i natklubben, da den voldsomme eksplosion skete. Han håber inderligt, at ingen af hans kolleger opdager noget om hans sexualitet.

Efterforskningen fører mange steder hen. Alle stederne og de forskellige miljøer, efterfor­skerne kommer rundt, i er meget velbeskrevne.

Det er virkelig også interessant og skræmmende at følge Sendebuddets tanker og ageren. Man kommer virkelig godt ind i hovedet på en fantast. Selv om han helt bestemt har lig i lasten fra barndommen, er det svært af fatte hans tanker og handlinger.

Jeg holder meget af at læse bøger, som foruden at være krimier af allerbedste slags også kan formidle en indsigt i vedkommende og aktuelle emner.

5 krimihjerter af 5

Modtryk 140922 – 317 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...