”Kult” af Läckberg & Fexeus

People’s 010922 – 796 sider

“Kult” er 2. bind i Camilla Läckberg og Henrik Fexeus trilogi om efterforskeren Mina Dabiri og mentalisten Vincent Walder. 1. bind er ”Box”, og 3. bind er ”Mirage”.

I ”Kult” skal Mina og Vincent opklare en gruopvækkende sag om en bortført dreng fra en børnehave.

Det er noget af en moppedreng at komme igennem. For mit vedkommende slugte jeg alt det, der har med den deciderede politiefterforskning at gøre, råt. Det gjorde jeg i en vis udstrækning også, når mentalisten Vincent Walder tilføjede sine teorier i efterforskningen, men det fylder efter min mening alt for meget.

Politiet får virkelig deres sag for, ikke mindst fordi der kommer flere forsvundne børn ind i billedet.

Det er yderst interessant af følge politifolkenes ageren. De er virkelig godt beskrevne. Der er mange særdeles interessante efterforskere. I og med atman på allerbedste vis kommer ind i deres privatliv, uddybes det også, hvem de er. De er meget forskellige, men meget realistisk beskrevet.

Mina Dabiri er den efterforsker, man følger mest. Hun er en meget speciel ung kvinde, der lider af voldsom bakterieforskrækkelse – mysofobi. Det giver hende virkelig problemer, når hun fx færdes på gerningssteder. Også her må jeg sige, at hendes problemer efter min mening fylder for meget.

Man kommer vidt omkring i ”Kult”, som indeholder mange temaer fx problemer i ægteskabet, forældre/barn forholdet, forelskelse, forskellige holdninger til dette og hint m.v.

Et virkelig interessant tema er det at være tilknyttet til en sekt, og hvordan en sektleder kan manipulere sektmedlemmerne.

”Kult” er både tankevækkende, spændende og nervepirrende, og så har den en uforud­sigelig slutning.

4 krimihjerter af 5

People’s 010922 – 796 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...