“Opløsning – En Tanja Storm thriller” af Thomas Krohn

Forlaget Rosenhill – 260 sider

Min anmeldelse

”Opløsning” er den første bog i en serie på tre om den tidligere kaptajn i hæren Tanja Storm.

Tanja Storm erudstationeret i Afghanistan. Da hunvender hjem til basen efter en opgave i felten, får hun den hjerteskærende besked, at hendes mand Michael er blevet dræbt i en færdselsulykke, og at hendes søn William er blevet alvorligt skadet. Han risikerer at blive total lammet.

Thomas Krohn beskriver fint, hvordan Tanja følelsesmæssigt reagerer på det forfærdelige, der er er overgået hende, og hvordan hun må kæmpe for at få en hverdag til at hænge sammen.

Tanja har det ekstremt dårligt. Hun drikker en del. Der er virkelig tale om en deroute for en ellers dygtig og dedikeret soldat.

En dag opsøges hun pludselig af sin tidligere overordnede fra tiden i Afghanistan. Han ledsages af en PET-ansat.

De tilbyder Tanja et job som undercoveragent. Hun skal forsøge at blive sikkerhedschef i det store danske verdensomspændende kemiske firma, Brøns Chemicals A/S, som samtidig har et rederi, der transporterer de kemikalier, firmaet producerer.

PET har mistanke om, at firmaet benytter sine skibe til smugling af stoffer, handel med forbudte artefakter (en menneskeskabt genstand af historisk interesse) og måske endda menneskehandel.

Tanja takker ja til jobbet som undercoveragent, så hun ansøger om jobbet som sikkerhedschef hos Brøns Chemicals – og får det. Hos PET gennemgår hun nu, hvad der nærmest kan beskrives som et undervisnings­forløb i, hvad det er, hun kan gøre for at finde ud af, hvad der rent faktisk foregår i firmaet bl.a. ved at komme tæt på den egenrådige og SM-fikserede chef, Lars Brøns. Det synes lidt mærkværdigt, at Tanja både før og efter mødet med Brøns ikke har noget imod at dyrke SM.

Tanja går nu i gang med sine hemmelige undersøgelser.

I begyndelsen af bogen sker der ikke så meget, men det gør der sandelig efterhånden.

Det er i høj grad et farligt job, som Tanja har sagt ja tak til.

Beskrivelserne af bogens personer er fine. Det gælder både de gode og de onde. Interessant er det også at få beskrevet de forskellige steder, hvor handlingen foregår.

Foruden at være en spændende bog, giver den også en god beskrivelse af en kvinde, der mister sin elskede mand og frygter for, at hendes søn vil blive livsvarig invalid. Jeg synes dog, det fylder lidt for meget; men forstår godt, hvor meget det må påvirke hendes liv.

Hvorfor personen Albert indgår i handlingen, forstår jeg ikke helt. Efter min mening er han overflødig. Piratangrebet på skibet, synes jeg egentlig også er overflødigt.

Titlen kriminalbetjent eksisterer ikke længere.

Bogen kunne med fordel have været strammet lidt op, men den er absolut værd at læse.

3 krimihjerter af 5

Forlaget Rosenhill – 260 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...