”Det sidste liv” af Mohlin & Nyström

People’s 160223 – 554 sider

Fra bogens bagside:

Årets krimidebut 2020 i Sverige. Vinder af den svenske Crimetime Award 2020

2009, Karlstad Emilie Bjurwall, datteren er en af Sveriges mest succesrige virksomheds­ejere, forsvinder, og selv om politiet finder spor, der peger på en forbrydelse må de løslade deres eneste mistænkte, fordi beviserne er for spinkle. Forældrene er knuste og forsøger hver for sig at håndtere sorgen over tabet.

2019, Baltimore FBI-agenten John vidner i en opsigtsvækkende retssag mod det krimi­nelle netværk, han gennem flere år har infiltreret som undercoveragent. John bliver opta­get i et vidnebeskyttelsesprogram, får en ny identitet og bliver efter eget ønske forflyttet til Karlstad, hvor han er vokset op. Her bliver han en del af den cold case-gruppe, som skal forsøge at opklare den ti år gamle forsvindingssag.

Under efterforskningen må John holde sine kort tæt ind til kroppen, hvis han vil holde sin sande identitet hemmelig og forblive udenfor livsfare. Desuden kan det få alvorlige konsekvenser, hvis kollegerne finder ud af, at sagens hovedmistænkte er Johns bror. 

Min anmeldelse:

Forfatterparret Mohlin & Nyström har med ”Det sidste liv” skrevet en spændende, psykologisk krimi. ”Det sidste liv” er første bind i serien om den tidligere FBI-agent John Adderley.  

Handlingen foregår til at begynde med skiftevisi Karlstad i Sverige i 2009 og i Baltimore i USA i 2019. Ca. 120 sider inde bogen skifter handlingen til kun at foregå i Karlstad i 2019.

På dygtig vis beskriver forfatterne de tanker det velhavende ægtepar gør sig, og hvordan de agerer, da deres datter forsvinder.

Man får også en fin indsigt i, hvordan undercoveragenten John Adderley arbejder som infiltrator i en narkobande i Baltimore, og hvordan han bliver nødsaget til at blive optaget i et vidnebeskyttelsesprogram for at kunne undgå hævnaktioner fra narkobanden, hvis chef, han har foranlediget, bliver arresteret.

Her synes jeg dog, det er noget urealistisk, at han med ny identitet kan få ansættelse hos en coldcase-enhed i sin barndomsby Karlstad, som han forlod sammen med sin far, da han var 12 år. Coldcase-enheden efterforsker sagen med den forsvundne datter fra den velhavende familie.

Jeg må ærligt indrømme, at jeg ”glemte” ovennævnte på samme måde som jeg også ”glemte”, at den mistænkte var John Adderleys egen halvbror. Det var bogen for spændende til at lade mig genere af.

Man møder alskens slags mennesker, som beskrives med godpsykologisk indsigt.

Det er også interessant at komme rundt de steder, hvor handlingen foregår.

Bogen og især slutningen er yderst spændende. Selvfølgelig gør man sig nogle tanker om, hvordan det hele hænger sammen. For så vidt er slutningen på ”Det sidste liv” meget overraskende og måske alligevel ikke.

Selv om man tror, at alt falder i hak til sidst, slutter bogen med en cliffhanger, og hvad den fører med sig, vil man kunne læse i efterfølgeren, ”Den anden søster”, som udkommer 14. oktober 2023.

4 krimihjerter af 5

People’s 160223 – 554 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...