”Pilgrim” af Jens Henrik Jensen

Politikens forlag 070923 – 468 sider

Min anmeldelse:

Man bør absolut læse de fem foregående bøger i serien om den tidligere jægersoldatNiels Oxen, før man læser ”Pilgrim”.

Bøgerne hedder: ”De hængte hunde”, ”De mørke mænd”, ”De frosne flammer”, ”Lupus” og ”Gladiator”.

Selv længe efter opklaringen af en række krigsveteraners voldsomme død,som man læser om i ”Gladiator”, bliver sagen ved med at kaste lange skygger ind over den tidligere jægersoldat, Niels Oxen og hans makker den for tiden suspenderede PET-agent Margrethe Franck.

Beskrivelsen af disse to personer er eminent. Man kommer helt fantastisk godt ind i deres tankesæt og følelser. At Oxen nu har fået et virkelig godt forhold til sin ungesøn Magnus, får man også et fint indblik i.

I det hele taget er beskrivelserne af bogens personer fremragende. Det gælder fx den unge politiassistent fra Eftersøgningssektionen ved Københavns Politi, Sally Finnsen og selvfølgelig også den forhenværende PET-chef Aksel Mossman.

I alle de fem foregående bøger beskrivesMossman ikke somen person, som folk er flest, men i ”Pilgrim” er han i den grad vanskelig at hitte ud. Han opfører sig ind imellem fuldstændig uforståeligt.

At synsvinklen skifter mellem de fire nævnte personer, tilfører handlingen noget virkelig godt.

Jens Henrik Jensen evner at gøre bogens beskrivelser af dette og hint nærmest filmisk. Et sted i bogen beskrives fx en gåtur. Det er som at være der selv.

Den spændende handling starter med, at Oxen, Franck og Mossman – selv om han er pensioneret PET-chef – indgår i en efterforskning,som de danske skattemyndigheder har iværksat på grund af et hemmeligt køb af data fra en banklækage i Panama, som bl.a. drejer sig om danske firmaer, der er oprettet i skattely.

At danske virksomheder opretter firmaer i skattely er noget, man jævnligt hører om i virkelighedens verden.

Sideløbende forsøger Franck og Oxen at hjælpe Sally Finnsen med at komme til bunds i den gamle sag med de dræbte jægersoldater og den mystiske skikkelse, der dræbte hendes bror i bogen”Gladiator”.

Da de efter møjsommeligt arbejde endelig kommer på sporet af den mystiske drabsmand, udfordrer de intetanende store, usynlige kræfter, da det viser sig, at Panama–sagen kan knyttes til den drabsmand, de forsøger finde, og som nogen for enhver pris vil holde hånden over.

Det kommer der mange vanvittig spændende episoder ud af.

Jeg er meget spændt på, om der kommer en sjette bog om Niels Oxen. Det håber jeg, der gør.

5 krimihjerter af 5

Politikens forlag 070923 – 468 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...