”Black Notice – Samleren” af Lotte Petri

5 krimihjerter af 5

Fra bogens bagside:

“Han løftede op i et skræppeblad. Et par øjne i et ansigt, der var plettet af mudder, så op mod ham. Men der var noget sært ved øjnene. De var tomme med et stirrende blik, der nærmest kiggede gennem ham. Det var en kvinde, der lå helt stille.”
Da en kvinde bliver fundet dræbt tæt ved Utterslev Mose, vækker det uhyggelige minder for drabsefterforsker Felix Jørgensen. Morderen har efterladt samme makabre signatur som den seriemorder, det aldrig lykkedes ham at finde.
Den samme morder var lige ved at slå hans kollega Kathrine Nymark ihjel, og hun er stadig præget af det sadistiske overfald. Alligevel beslutter hun sig for at arbejde sammen med Felix for at stoppe den bestialske morder i at myrde flere kvinder.
Som efterforskningen skrider frem, går det op for makkerparret, at morderen ikke har glemt Kathrine og kun er blevet mere snu og skruppelløs med tiden.

Lotte Petri debuterede i 2009 med krimien Den 5. plage, som blev nomineret til Danske Banks Debutantpris. I den anmelderroste serie om Selma Eliassen er senere udgivet tre bøger. I starten af 2017 udkom Djævelens værk, som er hendes første bog med knogleekspert Josefine Jespersen i hovedrollen.

Min anmeldelse:

Lotte Petris’ ”Black Notice – Samleren” er en fremragende, intens og drønspændende politikrimi. Den beskriver på allerbedste vis, hvad der sker, når politiet står overfor en ualmindelig mod­bydelig seriemorder, der myrder kvinder.

Bogen er efterfølgeren til ”Black Notice”, som udkom i 2017. ”Black Notice – Samleren” er udkommet i 2023.Man kan godt læse ”Black Notice – Samleren” uden at have læst forgængeren, men det vil være en absolut fordel også at have læst den.

Lotte Petri har virkelig godt styr på, hvordan en efterforskning foregår. Det er lige fra tekniker­nes undersøgelse af et gerningssted, efterforskernes afhøringer af vidner og tilobduktioner af drabsofrene.

Bogens to hovedpersoner drabsefterforsker Felix Jørgensen og hans kollega Kathrine Nymark er meget velbeskrevne, og da man flere gange ser handlingen fra begges synsvinkel kommer man til at kende dem rigtiggodt.

At Kathrine Nymark i den foregående bog personligt har mødt seriemorderen på værste vis præger hende selvfølgelig under efterforskningen nu.

Læseren ved fra bogens start, hvem seriemorderen er, og det sat sammen med, at man også ser noget af handlingen fra hans synsvinkel, gør handlingen meget intens, ja på det nærmeste nervepirrende.

Det er også meget let at se de steder for sig, hvor handlingen foregår. Nogle er stederne er virkelig klamme.

Hvad der går forud for en seriemorders gruopvækkende handlinger, kan der være mange forklaringer på. Heldigvis har vi ikke set seriemordere i Danmark som ham i denne bog, men bogen er bestemt ikke urealistisk. Bogens seriemordertype kender man fra flere sager fx i USA.

Jeg vil glæde mig meget til Lotte Petris næste krimi, som hun skriver på sammen med Hans Petter Hougen. Bogen er den anden i serien, Specialisten og får titlen ”Nomaden”.

5 krimihjerter af 5

Saga 2023 – 185 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...