“Stilleleg” af Lone Theils

Lindhardt og Ringhof 2019 – 394 sider

Min anmeldelse

”Stilleleg” er fjerde binde i Nora Sand-serien. De tre foregående er ”Pigerne fra Englandsbåden”, ”Den blå digters kone” og ”Heksedrengen”.

”Stilleleg” er en meget spændende krimi, der tager sit afsæt i virkelige begivenheder, der har fundet sted i en engelsk by.

Nora Sand er en dygtig og meget ihærdig journalist, og da hun bliver sat på sagen om et spektakulært drab på en ledende politimand i byen Toppingham, får hun sin sag for.  Drabet ligner dem, der begås af terroror­ganisationen IS. Er det IS, der står bag, eller er det en copycat, der er på spil?

Jo mere hun forsøger at trænge ind i sagen, jo flere aspekter åbner sig, og Nora finder ud af, at Toppingham gemmer på en mørk og hjerteskærende hemmelighed.

Beskrivelsen af de mange forskellige miljøer i Toppingham gør indtryk. Lone Theils evner at beskrive Toppingham, så man virkelig får den under huden.

Man får også rigtig god indsigt i bogens mange personer. Selvfølgelig mest i Nora Sand, som er en meget dygtig journalist, som stadig er dybt forelsket i politimanden Andreas, som hun af forskellige årsager ”ikke kan få”.

En virkelig iøjnefaldende person er den engelske pressefotograf, som Nora nødtvunget må arbejde sammen med.

I det hele taget myldrer det med interessante personer,der kommer fra en lang række forskellige miljøer.

”Stilleleg” indeholder interessante temaer:helt unge pigers forgabelse i ældre flotte fyre, stofmisbrug, forældresvigt, inkompetente politifolkpolitikere der ”fejer ubehagelige ting under gulvtæppet” m.v.

Jeg synes rigtig godt om bogen, som har en virkelig dramatisk afslutning.

Som i såmange andre krimier, synes jeg dog, der er lidt for meget, hvor tilfældigheder opstår og går op i en højere enhed.

Ingen tvivl om, at der kommer en femte krimi med Nora Sand, idet bogen slutter med en cliffhanger af format.

Den bog skal bare også læses.

5 krimihjerter af 5

Lindhardt og Ringhof 2019 – 394 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...