”Pigen under træet” af Sara Blædel

Politikens forlag 2019 – 318 sider

Forlagets beskrivelse:

På Bornholm findes liget af skolepigen Susan, der forsvandt sporløst under en lejrskoletur i 1995. Liget har ligget gemt i en klippesprække i Ekkodalen under et myldrende dække af insekter.
Camilla Lind er tilbage på kriminalredaktionen på Morgenavisen og insisterer på at optrevle, hvad der egentlig skete, dengang Susan forsvandt. Da Camilla opsøger Susans gamle klassekammerat, Pia, for at få mere at vide, finder hun en familie knuget af sorg, fordi Pia samme morgen er gået i Dyndet og har druknet sig.
Louise Rick er på orlov fra sit job i Drabsafdelingen og er i utide blevet kaldt hjem fra sin jordomrejse, efter hendes bror har forsøgt at begå selvmord. Han er sønderknust, fordi hans kone, Trine, igen har forladt ham og deres to små børn. Louise prøver at hjælpe sin bror med at finde Trine, som ikke har givet lyd fra sig, siden hun forlod hjemmet.
I sin søgen blandt Trines ting finder Louise et gammelt klassebillede, og det går op for hende, at Trine i sin tid gik i klasse med Susan og Pia og var med på den lejrskoletur, hvor Susan forsvandt.

Anmeldelse:

Det var med stor interesse, jeg gik i gang med ”Pigen under træet”. Da jeg, som er pensioneret folkeskolelærer, i 1981 var på lejrskole på Bornholm med en 9. klasse, var der en af pigerne, der forsvandt på den Tivoli-tur, vi var på, inden natsejlturen til Bornholm. Det var en helt utrolig ubehagelig oplevelse for både elever og lærere. Heldigvis blev hun fundet på Hovedbanegården, hvor hun på grund af hjemve ville tage toget hjem til Jylland.

Sådan gik det ikke Susan i ”Pigen under træet”. Hun forsvandt på en lejrskole på Bornholm i 1995. Hun bliver først blev fundet i en klippesprække i Ekkodalen over 20 senere.

Sara Blædel formår på meget fin vis at skildre, hvad der skete i forbindelse med Susans forsvinden, idet handlingen skiftevis foregår i 1995 og i nutiden.

Handlingen i 1995 beskriver troværdigt, hvordan en lille gruppe teenagepiger gebærder sig på et lejrskoleophold, hvor natlige udflugter med lokale drenge til sidst medfører en fatal konsekvens.

Den nutidige handling følger Camilla Lind, som igen er blevet kriminalreporter på Morgenavisen. Hun finder sagen om den dødfundne Susan yderst interessant. Hendes interesse bliver yderligere vakt, da det viser sig, at hendes gode veninde politiefterforskeren Louise Rick er svigerinde til Trine, som i 1995 var med på selv samme lejrskole som den døde Susan, nu også er forsvundet. Trine er gift med Louises selvmordstruede bror.

Selv om Louise Rick ser det som sin store opgave at tage sig af sin bror, der jo tror, hans kone har forladt ham, involveres hun i de dramatiske begivenheder, der sker i forbindelse med Trines forsvinden.

Sara Blædel beskriver både personer og steder på bedste vis.

Bogen berører temaer som teenage-liv, forholdet mellem veninder, at være anderledes, børn/forældre, parforhold, mennesker med psykiske problemer m.v.

Jeg synes bestemt godt om gensynet med Louise Rick og Camilla Lind, men efter min smag, går der går for meget føle-føle og femi-krimi i handlingen.

Jeg glæder mig til den næste Louise Rick-krimi, hvor der i slutningen af ”Pigen under træet” mere end antydes, at Louise igen kommer til at arbejde med politiefterforskning.

3 krimihjerter af 5

Politikens forlag 2019 – 318 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...