“Skytsengel” af Michael Katz Krefeld

“Skytsengel” er den 6. i rækken af bøger om den private efterforsker Thomas Ravnsholdt – kaldet Ravn. Han bor på en motorbåd i Christianshavns Kanal sammen med hunden Møffe.

Ravn har været på en sejlads langs den svenske skærgårdskyst, og samme dag som han vender hjem, sender en ukendt skytte en regn af kugler ned over Christianshavn fra Frelserkirkens tårn. Det resulterer i flere dødsfald og adskillige hårdtsårede. Blandt dem er Ravns rigtig gode ven, værtshusholderen Johnson.

Det, at hans gode ven og adskillige andre af hans venner har befundet sig midt i kugleregnen, gør, at Ravn påbegynder sin egen efterforskning – i et uofficielt samarbejde med politiet – for at finde attentatmanden.

Fra bogens start ved læseren, at attentatmanden er en tidligere udsendt dansk soldat, som efter hjemsendelsen lever en nedværdigende krigsveterantilværelse i København. Han har efterhånden oparbejdet et had til alt og alle. Han føler sig i den grad svigtet af bestemte personer, men også af samfundet som helhed. Det gør, at han føler en uimodståelig trang til en forfærdelig hævn.

Det gør sig virkelig godt, at man følger attentatmandens handlinger og overvejelser set fra hans synsvinkel. Man kommer utrolig godt ind i hans tankesæt.

Som følge af Michael Katz Krefelds rigtig gode personbeskrivelser står personerne tydeligt for en. Det gælder selvfølgelig i særdeleshed Ravn. Han kan være en hård fyr, som samtidig er fyldt med humor, men han er også følsom, hvilket tydeligt ses de gange, han besøger sin hårdtsårede ven, Johnson på hospitalet.

Man er heller ikke i tvivl om, hvordan Ravns gode christianshavnervenner journalisten Eduardo, hans kone Belinda og antikvarboghandleren Victoria er. Det samme gør sig også gældende for advokaten Miriam, som Ravn også samarbejder med i bestræbelserne for at finde attentatmanden. Også de mere perifere personer fremstår tydeligt.

Jeg holder meget af de virkelig gode miljøbeskrivelser, bogen indeholder. Christianshavnermiljøet er som sædvanlig i Katz Krefelds krimier ramt lige i øjet.

Det miljø med indvandrerbander, stofmisbrugere, ludere og dårlige boligforhold, som den hævngerrige veteran færdes i, står meget stærkt og gør indtryk.

Bogens altoverskyggende tema med de hjemvendte krigsveteraner, der for manges vedkommende lider af PTSD, kan bestemt heller ikke undgå at gøre indtryk. Det rejser selvfølgelig også spørgsmålet om, hvad man kan gøre for, at veteranerne kan få en udholdelig tilværelse.

”Skytsengel” er en krimi, der, som følge af en god og “lige ud ad landevejen”-handling” uden indviklede intriger og unødvendige sidehandlinger, fortæller en virkelig god, spændende og tankevækkende historie.

5 krimihjerter af 5

Lindhardt og Ringhof 2019 – 429 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...