”Bro Bro Brille” af Matthew Arlidge

Jentas 2017 – 365 sider

Forlagets beskrivelse

Anden bog i serien om Helen Grace. Liget af en mand bliver fundet i et forladt hus. Hans hjerte er blevet fjernet og sendt til hans kone og børn.

Han er det første offer, og kriminalassistent Helen Grace ved, at han ikke vil blive det sidste. Men hvorfor skulle en lykkeligt gift man befinde sig så langt fra sit hjem i nattens mulm og mørke?

Medierne kalder det for en omvendt Jack the Ripper: en seriemorder der jagter familiefædre, der lever skjulte dobbeltliv.

Helen kan fornemme raseriet bag mordene. Men hvad hun umuligt kan forudse, er hvor lunefuld denne morder er, eller hvad der venter hende for enden af forfølgelsen.

Anmeldelse

”Bro Bro Brille” en virkelig god og spændende engelsk politiroman, og selv om den er fyldt med grufulde beskrivelser af det, den brutale seriemorder udsætter sine ofre for, er der trods alt en vis en mening med galskaben.

På meget troværdig vis beskrives, hvordan alle sejl bliver sat til for at finde drabsmanden, der på velovervejet vis dræber sine ofre for derefter at udtage hjertet, som afleveres enten til familien eller på ofrets arbejdsplads.

Selv om efterforskningen foretages af dygtige og meget engagerede politifolk, lader opklaringen vente på sig. Det resulterer i interne politimæssige uenigheder.

Politifolkene karakteriseres særdeles godt. Man tror på det, man læser. Flere af efterforskerne har personlige problemer. Hovedpersonen vicekriminalkommissæren Helen Grace og den kvindelige kriminalbetjent, Charlie har traumer efter det, de oplevede i forløberen for denne bog ”Okker Gokker”. En anden efterforsker, Tony er presset af at skulle passe sin særdeles syg kone.

Handlingen udspiller sig i særdeleshed i prostitutionsmiljøet, som beskrives, så man ikke lades i tvivl om, hvilken forfærdelig og trøstesløs tilværelse, de prostituerede har.

I det hele taget er miljøbeskrivelserne aldeles glimrende. Man forundres i den grad, når man hører om nutidige kristne miljøer, hvor det accepteres, at manden i et ægteskab kan afstraffe både ægtefælle og børn, som det passer ham.

Beskrivelsen af hvordan sensationspressen agerer i forbindelse spektakulære drabssager er tankevækkende og – tror jeg – realistisk.

Almindeligvis har man stor sympati med de ofre, som en gerningsmand dræber. Nogen særlig stor medfølelse har man bestemt ikke med i hvert fald et af de ofre, som mister livet i ”Bro Bro Brille”.

Selv om drab selvfølgelig ikke på nogen måde skal accepteres, vil man uden tvivl have forståelse for, hvorfor drabene er blevet begået.

En helt igennem spændende, hæsblæsende pageturner.

Jeg ser meget frem til kommende bøger i serien om Helen Grace.

5 krimihjerter af 5

Jentas 2017 – 365 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...