”Kludedukken” af Daniel Cole

Politikens forlag 2017 – 396 sider

Forlagets beskrivelse

Daniel Coles sensation af en debutroman blev solgt til udgivelse i mere end 30 lande, allerede inden den udkom.
SEKS MORD ÉT LIG … og en efterforsker, der er ved at gå op i sømmene.
Det er et chokerende syn, der møder den garvede kriminalassistent William ’Wolf’ Fawkes en alt for tidlig morgen i en tom London-lejlighed, der ligger foruroligende tæt på hans egen. En halv meter over gulvet hænger et grotesk lig, smukt arrangeret foran et panoramavindue. Liget er syet sammen af dele fra seks døde mennesker, men det er hovedet, der tager pippet fra William Fawkes.
Morderen bag ’værket’ har ikke bare slået seks mennesker ihjel, han har også sendt politi og presse en liste over de seks næste ofre. Fawkes og hans hold skal nu bare opklare seks mord og afværge seks nye, mens hele verden holder øje med dem.
Daniel Coles debutroman er lige så chokerende, som den er morsom. Lige så tankevækkende, som den er underholdende og har et opklaringshold, som man føler sig som bedste venner med, når bogen er slut.

Anmeldelse

”Kludedukken”er meget spændende og barsk – ja, til tider modbydelig. Jeg ved, at mange ikke bryder sig om den slags krimier. Da jeg er næstenaltlæsende, når det gælder krimier, har jeg ingen problemer med at læse om grusomhederne.

Forfatteren gør meget ud af at beskrive, hvordan politiet efterforsker drabene på de ofre, hvis forskellige legemsdele udgør den såkaldte kludedukke. Ligeledes gør han også meget ud af at beskrive de foranstaltninger, som politiet gør for at forhindre drabsmanden i at udføre drab på nye ofre, som han har bebudet, han vil dræbe.

Jeg synes, at jeg ikke altid helt forstår, hvordan efterforskerne når frem til de konklusioner, de kommer frem til. Desuden synes jeg, at nogle af de drabsmetoder, som drabsmanden benytter i forbindelse med de bebudede drab, er for usandsynlige.

Sensationspressens behandling af de meget spektakulære drab beskrives grundigt, jeg tror faktisk, at de utiltalende arbejdsmetoder sensationspressen benytter sig af, sagtens kan være sandsynlige.

Bogens personer er godt og sandsynligt beskrevet, og det er mange forskellige og interessante mennesketyper, man møder.

Bogens egentlige hovedpersonWilliam ”Wolf” Fawkes er yderst interessant, også selv om man her igen igen møder en politiefterforsker, der har været helt dernede, hvor det er svær at bunde, for så alligevelat bevæge sig op af hængedyndet og gennemføre en sublimefterforskning.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg følte mig godt underholdt under læsningen til trods for mine kritikpunkter. Jeg skal helt bestemt læse den efterfølger til ”Kludedukken”,som jeg har hørt er undervejs.

4 krimihjerter af 5

Politikens forlag 2017 – 396 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...