”100 procent” af Anders Roslund

Modtryk 061023 – 350 sider

Efter fyrre års tjeneste nærmer kriminalkommissær Ewert Grens’ karriere sig sin afslutning. Og hvad så?

Det spørgsmål fylder meget i hovedet på ham. Han træffer en rystende beslutning, som betyder lang indlæggelse på et behandlingshjem.

Da han udskrives, er der kun ét, der står i hovedet på ham. Han vil tilbage til tjenesten, og mod alle odds får han en chance til. Men ansættelsen er tidsbegrænset til en uge.

Snart er han involveret i en drabsefterforskning, der omhandler fem meget spektakulære drab.

Ud over at arbejde sammen med sin sædvanlige makker, Marianna Hermansson, får han også hjælp af den tidligere kriminelle Piet Hoffmann, som han gennem årene har haft et forbilledligt samarbejde med.

Efterforskningen er meget krævende og haster, da Evert Greens kun har en uge at efterforske i. Hvad er op og ned på det, de kommer på sporet af? DNA-spor kommer bl.a. til at indgå som en meget interessant del af efterforskningen.

Det, at Ewert Greens genansættelse i tjenesten er tidsbegrænset, lægger et stort pres på efterforskningen.

Det hele er spændende læsning, men jeg synes, at Ewert Greens tanker og filosoferen fylder for meget. Her kunne den eminent gode svenske forfatter Anders Roslund efter min mening godt have skåret noget mere ind til benet. Det havde gjort den til en endnu mere intens pageturner, for en pageturner er det.

Personerne er yderst realistisk beskrevne. Det samme gælder miljøerne. Man må virkelig konstatere, at kriminalitet kan starte i en meget tidlig alder.

”100 procent” er foruden at være virkelig spændende også informativ, tankevækkende og psykologisk, men Evert Greens mange tanker og filosoferen får mig til at ”nøjes” med:

4 krimihjerter af 5

Modtryk 061023 – 350 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...