”Vidne” af Walther Rebernik

People’s 2022 – 353 sider

Forlagets beskrivelse

Janko Milos César løslades fra Vestre Fængsel efter kort tidsvaretægtsfængsling. Han er netop blevet frifundet i en omfattende sag om menneskehandel – hovedvidnet blev likvideret ved et skud fra en mesterskytte kort før retssagen. 
Udenfor fængslet venter en anden mand, der er kommet til Danmark med et brændende ønske om hævn. En af verdens mest eftersøgte mænd. Det trækker op til et opgør.
Specialkonsulent Hannah Bengtson og fremmedlegionær Markus Larsen har begge forladt København i håb om en mere fredelig tilværelse udenfor landets grænser. Politikommissær Lene Jespersen har svært ved at holde sammen på sig selv og sin familie hjemme i Danmark.
Skæbnen fører endnu en gang de tre personer sammen. Et sammenstød med deres fortid er uundgåeligt, og Hannah og Markus spiller hver sin rolle i opgøret, som ingen havde kunne forudse.
Vidne er tredje bind i Walther Reberniks rå skæbnetrilogi om forbrydelse og hævn – og om venskab og kærlighed, der opstår de mest uventede steder.

Min anmeldelse

”Vidne” er det tredje bind i serien om specialkonsulenten Hannah Bengtson, fremmedlegionæren Markus Larsen og politikommissæren Lene Jespersen.

De to foregående bind er ”Jæger” og ”Offer”.

Jeg har et lidt ambivalent forhold til ”Vidne”. Jeg er særdeles begejstret for det, der vedrører det jordnære med et væld af interessante personer og vedkommende temaer.

Modsat er jeg ikke helt så begejstret for alle de fantasier, der opstår i hovederne på nogle af personerne og som nærmest får lov til at materialisere sig og indgå i handlingen.

Jeg har absolut heller intet imod action, men jeg synes, det er er lidt overdrevet.

Jeg er heller ikke så meget for de scener, der foregår i et virtuelt miljø.

Nu til alt det gode ved ”Vidne”

Personerne er virkelig godt beskrevet. Det gælder både specialkonsulenten Hannah, fremmedlegionæren Markus og politikommissæren Lene.

Selv om de er både intelligente og modige, har de også personlige problemer at kæmpe med.

Beskrivelserne af bogens skurke er ligeledes glimrende. Man væmmes i den grad ved dem.

Det helt store tema i ”Vidne” er hævn, og den handling, som hævneren foretager sig er vanvittig barsk og brutal.

Et smukt kærlighedstema præger også bogen.

Spændende og interessant er det, når man hører om de hændelser, der har fundet sted i specialkonsulenten Hannah og hendes brors barndom, og hvordan disse oplevelser fra dengang har gjort dem til det, de er i dag.

Man kommer rundt i mange spændende og interessante miljøer.

Selv om jeg har været lidt kritisk i min anmeldelse, er jeg stadig af den opfattelse, at Walther Rebernik kan sit kram som forfatter, og jeg er ikke det mindste i tvivl om, at jeg også skal læse den næste bog fra hans hånd.

3 krimihjerter af 5

People’s 2022 – 353 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...