”Kryb” af Julie Hastrup

Politikens forlag 2022 – 441 sider

Min anmeldelse

Når Julie Hastrup udgiver en ny krimi, er mine forventninger altid meget høje. Dem lever ”Kryb” til fulde op til.

”Kryb” er niende selvstændige bind i serien om drabsefterforskeren Rebekka Holm. 

 ”Kryb” er en meget barsk krimi, som tager sit udgangspunkt, da den unge pige, Frida bliver fundet død på Ungdomsøen, som er en kunstig ø, hvor Middelgrundsfortet blev opført i 1890-1894 under Christian IX. Øen var en del af Københavns befæstning.

Frida er på Ungdomsøen for at hjælpe til ved en fest, som bliver afholdt af det politiske parti, Værdipartiet. Fridas veninde, Gro, som arbejder fast på Ungdomsøen, finder Frida død i en skakt i en af fortets kældre.

Da Frida bliver obduceret konstaterer obducenten, at Fridas krop er fyldt med mange flænger og ar. Er de påført af Frida selv, eller har en anden gjort det? Er det selvmord, eller er det drab? Det skal politiet med efterforskeren Rebekka Holm i spidsen forsøge at finde ud af.

Retsmedicineren leder Rebekka på sporet af, at noget er gået helt galt op til Fridas død, og snart leder hun indædt efter en djævelsk gerningsmand gemt bag navnet Diabolus. Hvem er han? Hvor har Frida mødt ham?

Rebekka kommer virkelig på arbejde. Jeg tror, at de fleste, som læser ”Kryb”, vil væmmes på det kraftigste ved det, som hun og kollegerne efterhånden finder ud af. ”Kryb”er en eviguhyggelig aktuel krimi om ond magt, perversioner, gammelt venskab, sårbarhed, dårlige ægteskaber, nye familierelationer, politik på godt og ondt, kærlighedsproblemer m.m.

Julie Hastrup er eminent til at beskrive bogens forskellige miljøer, og man fornemmer tydeligt forskellen på overklassemiljøet og det mere almindelige jordnære.

Miljøet på Politigården er også godt beskrevet, og det er politifolkene i allerhøjeste grad også.

En på alle måder spændende og tankevækkende krimi. Julie Hastrup kan virkelig sit kram.

5 krimihjerter af 5

Politikens forlag 2022 – 441 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...