”Ni liv” af Emelie Schepp

Hr Ferdinand 2021 – 345 sider

Min anmeldelse

Inden man går i gang med ”Ni liv”, er det efter min mening absolut nødvendigt, at man har læst de fem foregående bøger i Emelie Schepps serie om anklageren Jana Berzelius.

I bøgerne bliver man præsenteret for de hændelser, der ligger til baggrund, for at Jana har udviklet sig til den komplicerede person, hun er i dag.

Hvis man kan acceptere den præmis, at anklageren Jana Berzelius, som har haft en meget modbydelig opvækst, fortsat dræber folk, som efter hendes mening, har fortjent det, så kan man roligt gå i gang med denne serie. Den er knaldhamrende spændende.

I ”Ni liv” tager handlingen sin begyndelse, da der på YouTube vises en video af en ung mand, der sidder fastbundet til en stol med sprængladninger fæstnet på sin krop. I kommentarfeltet under videoen står der, at sprængningen vil bringes til eksplosion om 20 minutter, og det er, hvad er sker.

Nu går en stor efterforskning i gang. Den ledes af efterforskeren Mia Bolander, som man også vil kende fra tidligere bøger i serien. Efterforskningen tyder på, at sprængningen har noget at gøre med drab på tre medlemmer fra det kriminelle netværk, Komados, som består af ganske unge mennesker. Den dræbte var også medlem af Komados.

Jana Berzelius kobles på sagen i sin egenskab af anklager. Uheldigvis for Jana viser det sig, at sagen får direkte forbindelse til hende selv.

Det altoverskyggende og yderst relevante tema i ”Ni liv” er bandekriminalitet. I politiets ihærdige forsøg på at efterforske miljøet, opstår den ene spændende og nervepirrende situation efter den anden

Jeg synes, Emelie Schepp på absolut bedste vis evner at skildre bandemiljøet, samt hvor forrående et sådant kan være, til trods for at den her skildrede bande består af ganske unge mennesker.

Jeg synes også, at beskrivelsen af de forskellige miljøer på alle fronter er i orden.

Da man følger både efterforskere, en kone og børn til en efterforsker, medlemmer af Komados, en mor og lillesøster til et bandemedlem m.v. får man et rigtig godt indblik i de forskellige personers karakterer.

Jeg glæder mig til den næste bog om Jana Berzelius. En sådan kommer der helt bestemt, for ”Ni liv” slutter med en cliffhanger.

4 krimihjerter af 5

Hr Ferdinand 2021 – 345 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...