”OKKER GOKKER” af Matthew Arlidge

Jentas 2017 – 344 sider

Anmeldelse

Hvis man kan klare en barsk og brutal krimi, hvor intet overlades til fantasien, når det gælder beskrivelserne af det, som drabsofrene udsættes for, så skal man læse denne utroligt spændende og medrivende bog.

En intelligent og snedig drabsmand bortfører par som for eksempel et kærestepar og et par kolleger. Parrene indespærres og udstyres med en mobiltelefon næsten uden strøm, så der ikke kan foretages opkald og en pistol med kun et projektil i kammeret. Via mobilen får parret at vide, at den, der dræber den anden, slippes ud.

Det er barske sager de indespærrede må gennemgå i deres fangenskab. Det er ganske modbydeligt.

Det er heller ikke svært at forestille sig, hvor ovenud forfærdeligt, det må være for den af de tilfangetagne, der af den ene eller anden årsag er den, der trykker på aftrækkeren.

En meget intens efterforskning går i gang under ledelse af den dygtige efterforsker Helen Grace. Efterforskningsarbejdet beskrives virkelig godt og virker uhyre troværdigt.

Jeg hæftede mig også ved, at der er nogle aldeles hårde afhøringsscener.

Det kan godt undre, at engelske politifolk ikke er bevæbnet til dagligt. Helen Grace føler sig på et tidspunkt nødsaget til at bevæbne sig, men inden en pistol kan udleveres, er der hver gang nogle formaliteter, der skal klares.

Politifolkene har nogle problemer indbyrdes, hvilket undertiden er hæmmende for efterforskningen.

Selv om der er mange grusomheder i thrilleren er der også mange spændende og interessante temaer af almen menneskelig karakter flettet indi handlingen, og hvordan man håndterer medierne, når en efterforskning er i gang.

Beskrivelserne af personerne er særdeles gode og viser, at selv om et menneske ser ud til at have styr på tilværelsen, så kan der godt være indre dæmoner, der rumsterer og presser sig på. Også mennesker for hvem livet former sig på bedste vis kan pludselig komme ud i helt uoverskuelige situationer.

Hvad er det, der driver et menneske derud, hvor det begår så forfærdeligeforbrydelser, somder begås i ”OKKER GOKKER”? Det står helt klart, når man er færdig med bogen.

Bogen er den første i en serie på 8 om Helen Grace, og indtil nu den eneste, der er udkommet på dansk. Hvis de øvrige bøger i serien er lige så spændende som ”OKKER GOKKER”, håber jeg, at Forlaget Jentas får dem udgivet i en jævn strøm.

5 krimihjerter af 5

Jentas 2017 – 344 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...