”Krokodillevogteren” af Katrine Engberg

Lindhardt og Ringhof 2016 – 366 sider

Forlagets beskrivelse

Spændende dansk krimi med et kompliceret og snedigt udtænkt plot. 

En tidlig morgen i en ejendom i indre København bevæger folkepensionist Gregers Hermansen sig forsigtigt ned ad trapperne med sin skraldepose. Hos underboen står en dør på klem, og uheldigvis falder Gregers ind i lejligheden, da han vil støtte sig til karmen. Da han kommer til sig selv, opdager han, at han ligger oven på liget af en ung kvinde. Det bliver en sag for kriminalbetjent Jeppe Kørner og hans kollega Anette Werner.

Katrine Engberg debuterer som krimiforfatter med “Krokodillevogteren”.

Anmeldelse

Da jeg læste forlagets beskrivelse bag, tænkte jeg: ”Åh nej”. Hovedpersonen, efterforskeren Jeppe Kørner omtales som kriminalbetjent, en titel som ikke længere bruges. Skulle jeg nu til at læse om kriminalpolitiet også og græmme mig over, at den debuterende kvindelige forfatter ikke havde sat sig ordentlig ind i, hvordan dansk politi er organiseret i dag, og hvad der gøres i forbindelse med en efterforskning? Men Katrine Engberg har heldigvis sat sig godt og grundigt ind i sagerne, så hun betegner Jeppe Kørner korrekt som PA og ikke som kriminalbetjent. Sjældent har jeg læst en krimi, hvor forfatteren på så god vis beskriver, hvad der sker hos politiet, når forbrydelser skal opklares. Her er tale om en virkelig god politiroman.

Krimiintrigen i bogen er ikke sådan lige at gennemskue, men den er meget dramatisk med en ung pige, der bliver myrdet og tilføjet nogle mystiske snit og et andet offer, der findes et yderst spektakulært sted på en kendt adresse i København.

Også selve afslutningen er fuld af drama. Man gætter jo altid på, hvem der er morderen, og måske gætter man rigtigt, men hvad motivet er i denne krimi, vil nok de færreste kunne regne ud.PA Jeppe Kørner kommer med en grundig udredning til sidst i bogen, så læseren ikke behøver at være i tvivl om, hvordan tingene hænger sammen.

”Krokodillevogteren” indeholder forskellige temaer som fx svigtede børn, hævn, barnløshed, magt og indflydelse.

Bogen er fuld af gode og forskelligartede miljøbeskrivelser.

Ligeledes er der fine personbeskrivelser. Man kommer godt ind under huden på de forskellige personer. Det gælder både hoved- og bipersoner. De forskellige personers ageren indbyrdes er særdeles glimrende beskrevet, og så konstaterer man igen-igen, at man her har at gøre med en mandlig hovedperson og efterforskningsleder, der har store problemer med sit liv – en type man ofte læser om.

Katrine Engberg er en spændende ny forfatter hvis kommende bøger, jeg glæder mig til at læse.

5 krimihjerter ud af 5

Lindhardt og Ringhof 2016 – 366 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...