”Leona” af Jenny Rogneby

Politikens Forlag 2015 – 416 sider

Forlagets beskrivelse

En syvårig pige begår et bankrøveri midt i Stockholm. Ingen griber ind.
Hvem er hun, og hvor forsvinder hun hen? Efterforsker Leona Lindberg ved Stockholms Politi, står over for sit livs sværeste sag.
Ved højlys dag, midt i Stockholm, går en syvårig pige, nøgen og blodig, ind i en bank og gennemfører et usædvanligt dristigt udtænkt bankrøveri. Det bizarre optrin får hurtigt pressens bevågenhed, og da det kort efter sker igen, kommer den kontroversielle efterforsker ved det svenske kriminalpoliti Leona Lindberg på sit livs sværeste opgave.
Leona er en dygtig efterforsker, hun er gift og mor til to børn. På overfladen ser hendes liv pænt og normalt ud. Men virkeligheden er en helt anden. Og nu har hun taget en skæbnesvanger beslutning.
”Leona” er en thriller om en kvinde, der bryder nogle grænser, ingen mennesker må bryde.
Og slet ikke mennesker, der arbejder for politiet.

Min anmeldelse

Når man på bogens bagsidetekst læser om en 7-årig pige, der begår bankrøveri, vil nok de fleste tænke: ”Det lyder for usandsynligt til, at jeg gider læse den bog.” Men dropper man bogen på forhånd, går man glip af en helt fantastik spændende, tankevækkende og anderledes krimi med mange interessante temaer. Fx ægteskab, forældre/børn, ludomani, normbrydning, drømme, selvrealisering, hævn, prostitution og journalistik.

Disse temaer indgår i en særdeles spændende krimiintrige, hvor forfatteren beskriver en meget realistisk politiefterforskning tilsat mange overraskelser. Jenny Rognebys baggrund som politiefterforsker fornægter sig ikke, så hun ved, hvad der foregår på en politigård.

Personskildringerne i bogen er særdeles gode, og da man ser handlingen fra flere personers synsvinkel, får man et godt indblik i deres tanker og overvejelser.

Hovedpersonen, efterforskeren Leona Lindberg er en meget interessant kvinde, og man skal ikke ret langt hen i bogen, før man konstaterer, at man her har at gøre med en kvinde, der ikke er som kvinder – og i særdeleshed ikke som politifolk – er flest.

Allerede tidligt i bogen udsættes læseren for en overraskelse af de store.

De handlinger, Leona udfører i løbet af bogen, er til tider meget grænseoverskridende, usympatiske og beregnende og bestemt ikke det, man normalt forbinder med en politikvinde, men hun har dog også nogle gode egenskaber. Almindeligvis ”holder man jo med” efterforskerne i en krimi. Det gør man jo nok på en måde også i ”Leona”, men det burde man i virkeligheden ikke gøre på grund at alt det, Leona gør for at ”realisere” sig selv.

Jenny Rognebys beskrivelser af den 7-årige ”bankrøver” og af Leona som barn er meget barske og tankevækkende.

Miljøerne i bogen er godt beskrevet. Det gælder både miljøet på politigården, og de miljøer bogens øvrige personer kommer fra og færdes i.

En meget spændende og anderledes krimi fuld af overraskelser. Historien om Leona slutter ikke med det sidste punktum i bogen. En planlagt – og nødvendig bog nr. 2 (og bog nr.3) er planlagt.

5 krimihjerter

Politikens Forlag 2015 – 416 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som Lyd- og Ebog hos MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...