03-09-2018

”En djævelsk plan” af Inger Wolf

 

 

Forlagets beskrivelse

Da en ung, handicappet mand findes dræbt og derefter smidt i en swimmingpool i en forstad til Aarhus, indvilliger psykiateren Christian Falk igen i at hjælpe politiet med en gerningsmandsprofil. Men det kommer han til at fortryde. For pludselig står han i sit livs værste mareridt, hvor han er midtpunkt for efterforskningen og risikerer at miste alt - både privat og professionelt. Med politiet i hælene forsøger han at finde ud af, hvem der vil ham til livs, men skal samtidig kæmpe mod to gamle fjender, der forsøger at udnytte situationen til at tage en frygtelig hævn over ham.
EN DJÆVELSK PLAN er sidste bind i trilogien om psykiateren Christian Falk, der hjælper Østjyllands Politi med gerningsmandsprofiler i særligt vanskelige kriminalsager.
De to første bind i trilogien om Christian Falk er BRÆNDTE SJÆLE og KRAGEMANDEN.

 

Anmeldelse

Inger Wolf har igen skrevet en knaldspændende krimi. Det kan da godt være, at den ind imellem ikke er helt realistisk, men det gør ikke en døjt. Den både fænger og fanger.

Bedst som man hen imod slutningen tror, at nu har man nået klimaks, så kommer der en tilføjelse, som bare siger sparto – uha, uha!

Der er mange interessante personer med i bogen. Psykiateren Christian Falk er en vældig sympatisk fyr, som kommer ud for hændelser, som virkelig er skræmmende, da han selv pludselig bliver eftersøgt som drabsmand.

Han har en god ven i politimanden Victor, der forsøger at hjælpe ham til trods for, at han derfor omgås reglerne for det, en politimand må.

Så er der efterforskningschefen – en usympatisk person, som næsten er lige så usympatisk som overlægen på det psykiatriske hospital i Risskov, hvor Christian tidligere har arbejdet. De to har et par konfrontationer, som jeg ikke skal komme nærmere ind på for ikke at røbe noget.

Ja, og så er den Christians søde kæreste, Emma, som også får sit at kæmpe med på grund at det, der sker for Christian.

Skurken i ”En djævelsk plan” er bestemt også noget for sig selv.

Hvad plottet angår, må jeg indrømme, at jeg ikke lige havde gennemskuet hvordan det helehang sammen. Da så forklaringen kom, så var den helt logisk og meget spektakulær.

Jeg kan helt bestemt godt lide at læse en ” tyk mursten” af en krimi med mange sider; men en gang imellem er det også godt at læse en som ”En djævelsk plan” på ”kun” 276 sider, hvor handlingen er virkelig intens.

”En djævelsk plan”er den sidste i serien om Christian Falk, men det kan da godt være, jeg vil sende ham en tanke næste gang, jeg får en af Inger Wolfs bøger i hænderne. Find selv ud af hvorfor!

Inger Wolfs næste udgivelse bliver nok e-bog/lydbogs-fortsættelsen af PYROMANEN. Den vil jeg glæde mig til.

 

5 krimihjerter af 5

 

People’sPress 2018 – 276 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

 

 

14-08-2018

”Kodenavn Alice” af Kate Quinn

  

Forlagets beskrivelse

1947. I en verden præget af efterveerne fra Anden Verdenskrig står den amerikanske collegepige Charlie St. Clair og er gravid, ugift og på nippet til at blive smidt ud af sin meget anstændige familie. Charlie klamrer sig samtidigt til det desperate håb, at hendes elskede kusine Rose, som forsvandt under krigen i det nazi-besatte Frankrig, stadig er i live, så da Charlies mor slæber hende med til Europa for at få ordnet hendes Lille Problem, stikker hun af til London, fast besluttet på at finde ud af, hvad der skete med den kusine, hun elsker som en søster.

1915. Den Store Krig er et år gammel, og Eve Gardiner brænder efter at bidrage i kampen mod tyskerne. Det får hun uventet chancen for, da hun rekrutteres som spion og sendes ind bag fjendens linjer i det besatte Frankrig, hvor hun oplæres af spionernes dronning, den fascinerende Lili med kodenavnet Alice, som styrer et omfattende netværk af hemmelige agenter lige for næsen af fjenden. 30 år senere bor Eve i et forfaldent hus i London, ensom og fordrukken, hjemsøgt af det bedrag, der endte med at flå Alice-netværket i stumper og stykker. Lige indtil en ung, amerikansk pige braser ind i hendes hus og taler om en person, hvis navn Eve ikke har hørt i årtier. Det sender dem begge ud på en færd for at finde sandheden – uanset hvor den fører hen.

Anmeldelse

Almindeligvis er det ikke bøger som ”Kodenavn Alice”, jeg anmelder, men jeg fik lyst til at læse bogen, da jeg havde set bogomtalen.

Efter min mening repræsenterer bogen flere forskellige genrer.

Første genre er den historiske roman, og her får man et godt indblik især ide kvindelige engelske spioners ageren under 1. verdenskrig. Det har været en helt utrolig farlig tilværelse disse kvinder har haft og har måttet nedværdige sig til at levefor at skaffe oplysninger.

Man følger primært Eve Gardiners færden og får et godt indblik i hvilke spor spiontilværelsen har sat sig i hendes sindlænge efter krigens afslutning. Beskrivelsen af Eve er virkelig god.

Det samme er beskrivelsen den amerikanske kvinde Charlie St. Clair, som er hovedpersonen i den anden genre, som indgår i ”Kodenavn Alice”. Nemlig kærlighedsromanen. På en god og interessant måde beskrives, hvor svært det var lige efter 2. verdenskrig at være gravid uden for ægteskab og i særdeleshed med en mand, som hun ikke ønsker at dele tilværelsen med. Samtidig beskrives, hvordan Charlie igen bliver forelsket og er den, der tager initiativet til at få den mand, hun er kommet til at elske.

Den historiske roman og kærlighedsromanen filtrer sig ind i hinanden med det resultat, at man nu bevæger sig ind i tredje genre – nemlig spændingsromanen.

Både personer og steder er overaltvelbeskrevne, men jeg synes, at bogen er for lang.

Det er min klare fornemmelse, at bogen henvender sig mere til kvindelige læsere end til mandlige. Ind imellem syntes jeg, der var for mange kvindelige følelser, man skulle have uddybet.

Er man til en god blanding af krigshistorie, kærlighed og spænding, kan man roligt gå i gang med ”Kodenavn Alice”.

4 krimihjerter af 5

 

Harper CollinsNordic 2018 – 000 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

01-08-2018

”Gribbene fra Sofia” af Arne Woythal

  

Forlagets beskrivelse

I Skovlunde findes en ældre kvinde død, og alt peger i retning af et kynisk hjemmerøveri. Da den ene af de to formodede gerningsmænd bliver anholdt i Sofia, må Rasmus Berg og hans makker Solmaz Pakzad rejse ned for at hente ham.

Men efter fundet af et gammelt brev bliver Rasmus og Solmaz pludselig involveret i en større sag om international narkotikahandel, der snart udvikler sig til en hæsblæsende jagt igennem Sofias gamle bykerne, og hvor det indimellem kan være svært at vide, hvem der jager, og hvem der bliver jaget.

Vil det lykkes for Rasmus og Solmaz at slippe levende fra de mørke kræfter i Sofia?

Gribbene fra Sofia er den tredje krimi i serien om Rasmus Berg og Drabsafdelingen.

 

Anmeldelse

Arne Woythal har igen skrevet en god og spændende krimi. Den indeholder gode og troværdige beskrivelser af såvel personer som de steder, hvor handlingen udspiller sig.

Med udgangspunkt i Politigården i Albertslund, hvor Københavns Vestegns Politi har hovedkvarter, får man et virkelig godt og realistisk indblik i, hvordan politiet efterforsker en forbrydelse. I dette tilfælde et modbydeligt hjemmerøveri med katastrofale følger for offeret – en ældre kvinde.

Politifolkene, der deltager i efterforskningen, er mennesker af kød og blod. Det der også springer i øjnene er, at de overordnede politifolk ikke er nogleutiltalende typer, som man ind imellem ser det i krimier.

Hvis man har læst Arne Woythals to foregående bøger, vil man kunne nikke genkendende til de fleste af efterforskerne. Bogens to hovedpersoner kriminalassistent Rasmus Berg og den kvindeligepolitiassistent, den iranskfødte Solmaz Pakzad kommer man til at kende bedre og bedre, og man kommer virkelig til at holde af dem.

De to har nu indledt et forhold, og især via Rasmus Bergs overvejelser lægger det op til temaet – ældre mand og yngre kvinde forelsker sig i hinanden. Det kommer der interessante betragtninger ud af.

Det, at to efterforskere i samme afdeling forelsker sig i hinanden, medfører også, at Rasmus Berg bekymrer sig om, hvorvidt politiledelsen kan acceptere et parforhold i et efterforskningsteam, eller om den ene af dem skaltvinges til at skifte afdeling.

Bogen igennem er der flashbacks til en tildragelse i 1994 i Sofiaen tildragelse som får alvorlige konsekvenser for Rasmus og Solmaz, da de kommer til Sofia for at få udleveret en anholdt bulgarer, som er mistænkt for det hjemmerøveri, som de to efterforsker.

Meget af det, der sker i den forbindelse er virkelig spændende, men jeg synes, at nogen af hændelserne er for usandsynlige og passer for godt som ”fod i hose”.

Jeg er meget begejstret for det fine indblik krimiforfatter og kriminalassistent Arne Woythal giver i, hvordan polititiet arbejder og ser meget frem til at læse den næste bog i serien om politifolkene på Albertslund Politigård.

4 krimihjerter af 5

 

Byens Forlag 2018 – 330 side

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

01-08-2018

”Valmuemanden” af Christian Frost

 

 Forlagets beskrivelse

En sommerdag i Danmark forsvinder to piger på 9 og 16 år sporløst, da de på cykel er på vej hjem fra skole. En omfattende eftersøgning giver intet resultat, og politiet står på bar bund, akkurat som man var i en lignende sag året før.

Et halvt år senere dukker liget af den yngste pige op i Sydspanien. Hun bliver fundet i en skræddersyet aftenkjole, og i sin favn knuger hun stadig sin bamse.

Sagen ender hos kriminalassistent Erik Falster og hans makker Lars Hede, og snart begynder sporene at pege mod en magtfuld hemmelig organisation med forbindelser til de højeste samfundslag i Europa, der arrangerer orgier for stenrige købere, hvor børn og unge misbruges seksuelt, og hvis leder kun kendes under navnet Valmuemanden.

Anmeldelse

”Valmuemanden” er den 3. bog i serien med efterforskerne Erik Falster og Lars Hede. De to foregående var ”Gud er bare en hund stavet bagfra” og ”Araberen der var hvid som sne”.

I lighed med disse er ”Valmuemanden” også en spændende, højdramatisk og ind imellem humoristisk krimi.

Hovedtemaet er denne gang voksne mænds seksuelle udnyttelse af purunge piger. Uden at forfatteren på nogen måde udpensler overgrebene, får man som læser en klar opfattelse af de grusomheder, som pigerne udsættes for.

Et andet tema er den indflydelse som beregnende mennesker fra den danske overklasse i visse tilfælde kan have på de politiske beslutninger, der tages. At penge kan være lig med magt fremgår meget tydeligt af handlingen.

Disse temaer er yderst relevante og indgår på virkelig god vis i den spændende krimiintrige.

Personskildringerne af såvel hoved- som bipersoner er gode, og da handlingen ses fra flere personers synsvinkel, får man får et godt indblik i, hvad de tænker, tror og mener.

Ind imellem synes jeg, der bruges lidt for meget tid på redegørelse afoverflødige tanker og overvejelser. Jeg synes heller ikke, at det, der skal være humoristisk, altid er det med lige stort held.

Man kommer rundt omkring i mange forskellige miljøer – lige fra samfundets bund til samfundets top. Ja, men er sågar også et smut inde på Christiansborg. Desuden foregår en del af handlingen i Spanien.

Jeg må også indrømme, at jeg synes at dele af bogens afslutning er lige lovlig ”sukkersød”, men til gengæld, er det, som bliver den faktiske slutning meget overraskende. Jeg ved ikke, om Christian Frost har tænkt slutningen som en cliffhanger med henblik på en fortsættelse af bogen. Efter min mening kunne det godt være det. Så mon ikke….

Uanset om der kommer en fortsættelse eller ej, vil jeg glæde mig til den næste krimi fra Christian Frosts hånd.

4 krimihjerter af 5

 

People’sPress 2018 – 438 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

26-06-2018

”Hjerteknuser” af Geir Tangen

Forlagets beskrivelse

Journalist Viljar Ravn Gudmundsson og politiefterforsker Lotte Skeisvoll er ikke helt kommet sig efter sagen med seriemorderen, der kaldte sig Maestro, da en ny sag ryster dem begge.
I et af Haugesunds finere villakvarterer vågner en ung mand efter en fest. Ved siden af ham i sengen ligger en kvinde. Død. Den unge mand er Alexander Hauge Gudmundsson, Viljars søn.
Viljar må ud i sit livs kamp. En kamp der afdækker et hårdt ungdomsmiljø præget af alkohol, stoffer og sex. Og et sted i kulisserne opererer en gruppe højreekstremister.

HJERTEKNUSER er anden, selvstændige spændingsroman om Viljar Ravn Gudmundsson og Lotte Skeisvoll. Den første var MAESTRO.

 

Anmeldelse

Igen har norske Geir Tangen skrevet en fremragende krimi. Den indeholder en lang række meget interessante temaer, som på virkelig god vis flettes ind i hinanden.

Et vigtigt tema er posttraumatisk stress, som politiefterforsker Lotte Skeisvoll er blevet ramt af som følge af det, hun blev udsat for i Geir Tangens første krimi MAESTRO. Skildringen af Lottes ydre og indre kampe – både de private og arbejdsmæssige – er godt og troværdigt fortalt.

I det hele taget er beskrivelsen af hende særdeles god.

Det er beskrivelsen af bogens anden hovedperson Viljar Gudmundsson også. Han er heller ikke kommet sig over det, han oplevede i den foregående bog. Et vigtigt tema i forbindelse med ham er far-søn forholdet, som udspiller sig i forbindelse med at hans søn, Alex mistænkes for drab.

I lighed med de andre personer, der optræder i bogen, er beskrivelsen af Alex ligeledes virkelig god.

Et væsentlig tema, hvor Alex spiller en stor rolle, er temaet ”unge mennesker”. Her indgår bl.a. stofmisbrug, sex, uploadede sexvideoer på nettet, vilde fester, mobning m.m.

Bogens hovedtema er uden diskussion fremmedhad og højreekstremisme. Bogen beskriver på god, realistisk og forfærdende vis, hvordan grupper af nordmænd hader de fremmede, som gennem årene er kommet til Norge. Dette afstedkommer handlinger, som i høj grad relaterer til massakren på Utøya, hvilket forfatteren ikke lægger skjul på.

De forskellige miljøer man kommer rundt i fremstår meget tydeligt.

Ud over at bogen er meget tankevækkende er den også yderst spændende.

Geir Tangen har Norges største krimiblog, så han har et indgående kendskab til bl.a. sine norske krimiforfatterkolleger. Derfor kommer der sommetider lige en lille henvisning til et eller andet, som kollegerne har skrevet. Det er et interessant twist.

Jeg håber, at Geir Tangen allerede er langt inde i at forfatte bog nummer tre om Viljar Gudmundsson og Lotte Skeisvoll.

 

5 krimihjerter af 5

 

Modtryk 2018 – 409 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget