”Lad de små børn komme til mig” af Henriette Rostrup

People’s 010923 – 341 sider

”Lad de små børn komme til mig” er første bind i Henriette Rostrups krimitrilogi ”De fortabte”, der foregår under 1. verdenskrig.

København, sommeren 1914. En ung arbejderkvinde findes død i Ladegårdsåen.

Politiet afskriver det som endnu et selvmordi en række af selvmord blandt fattige kvinder. Men er det nu det? Vidner fortæller nemlig om en fremmed mand, der talte med den unge kvinde, kort før hun blev fundet død. Kan det måske også tænkes, at dødsfaldet har noget at gøre med et forsvundet spædbarn?

Den unge overklassepige, Amalie Bang er lige blevet ansat som journalist ved en af landets store aviser, Byens Tidende. Meningen er egentlig, at hun skal skrive om overklassens teateraftener og fester med kvinder i silkekjoler og pelsværk.

Da hun får nys om sagen med den døde unge kvinde, finder hun ud af, at der også er et par unge kvinder, som er forsvundet. Hun øjner chancen for at komme til at skrive om andet end de rige og de kendte, og hun vil gøre alt for at finde sandheden om, hvad der er sket med de unge kvinder.

Man får en virkelig god beskrivelse af København anno 1914, hvor man står på randen af 1. verdenskrig.

Man hører om unge gravide, ugifte kvinder, som ikke ser anden udvej end at føde på et mor-barn hjem, der drives af en nonneorden. Børnene bortadopteres herefter til barnløse par. Foregår der noget kriminelt i den forbindelse? Det er også noget Amalie sætter sig for at undersøge.

Sammen med en ung betjent, Ewald, kommer hun på sporet af en sammensværgelse, som trækker tråde fra den københavnske underverden og langt op i de øverste samfundslag, og som også relaterer til de forsvundne piger.

 Amalies ambitioner bliver livsfarlige for hende, og den virkelige trussel viser sig at være tættere på, end nogen kunne forestille sig.

Bogen er god og spændende, og da personerne færdes mange steder i København, får man et fint tidsbillede af både de riges og de fattiges tilværelse i 1914.

Også kampen for kvinders valgret – der blev indført i 1915 – bliver naturligvis omtalt.

People’s 010923 – 341 sider

4 krimihjerter af 5

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...