”Adams offer” af Anet Elga

Superlux 260623 – 453 sider

Anet Elga har med ”Adams offer” skrevet en spændende og god krimi. Hovedhandlingen foregår med udgangspunkt i det store danske medicinalfirma PharmaGrande.

Her er hovedpersonen, lægen Indigo Brun ansat. Pludselig ud af den blå luft bliver hun sigtet og fængslet for at have dræbt en mand med relation til PharmaGrande. Hun står fuldstændig uforstående overfor sigtelsen. Hun løslades dog dagen efter, men er fortsat sigtet for drabet.

På god vis formår Anet Elga at beskrive, hvad der foregår inde i hovedet på en kvinde, der pludselig bliver sigtet for et drab, hun ikke har noget med at gøre.

Indigo Brun har et noget rodet privatliv med ikke mindre end 5 børn, hvor hun kun har kontakt med faren til to af børnene. Hendes familieliv besværliggør i den grad den private efterforskning, hun iværksætter i håbet om at sigtelsen mod hende bortfalder.

En anden person, der spiller en stor rolle i bogen, er Knallert-Lars, som er dybt alkoholiseret.

Beskrivelsen af det liv, som Knallert-Lars har i sit gamle og helt nedslidte kolonihavehus, er bare så trist. Sit triste liv til trods tjener han dog til dagen og vejen ved at være avisbud.  

Indigo og Knallert-Lars har ikke noget med hinanden at gøre, men sammen hvirvles de alligevel ind i et nervepirrende spil, da de uden at vide det begge to er viklet ind i den samme sag, og inden længe udvikler deres jagt på sandheden sig til en kamp på liv og død.

Efterhånden, som handlingen skrider frem, viser det sig, at Indigos problemer indirekte har at gøre med penge, magt og status i forbindelse med en fusion mellem PharmaGrande og stort amerikansk medicinalfirma.

Jeg er helt sikker på, at det, der foregår i en stor virksomhed som PharmaGrande sagtens kunne ske i virkelighedens verden.

De to politifolk, der efterforsker drabet, som Indigo er sigtet for, optræder temmelig uengagerede, hvilket efter min mening er urealistisk.

Jeg synes godt om ”Adams offer”, som forventes at blive starten på en serie med den kvindelige læge, Indigo Brun, som hovedperson.

4 krimihjerter af 5

Superlux 260623 – 453 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...