“Satans datter” af Walther Rebernik

Gyldendal 2023 – 487 sider

Min anmeldelse

Fra jeg var 9 år, har jeg som dreng læst et utal af “Jan-bøger”, men jeg må indrømme, at de var af en helt anden slags end denne “Jan-bog”, hvor hovedpersonen ikke er 14-årige Jan Helmer, men forsvarsadvokaten Jan Rose.

“Satans datter” er den første bind i Walther Reberniks planlagte trilogi om advokaten Jan Rose.

Det er en vanvittig spændende actionthriller. At den så ikke er helt realistisk, glemte jeg fuldstændig på grund af den forrygende handling.

Jan Rose var tidligere en dygtig og anerkendt advokat, men på grund af uheldige omstændigheder er det nu gået ned ad bakke for ham. Hvor han førhen var advokat for store firmaer, er han nu forsvarsadvokat for unge kriminelle indvandrere.

Bogen igennem får man en virkelig god og grundig beskrivelse af Jan Rose, og man forstår til fulde, at indholdet i hans tilværelse bestemt ikke er optimalt.

Da en berygtet, iskold menneskesmugler, der går under navnet “Hollænderen”, bliver skudt ned foran Københavns Byret, hvirvles Jan Rose ind i sit livs drama, som også sætter ham i forbindelse med et planlagt terroranslag mod en WorldPride i København. Han får virkelig sin sag for.

Som det er kendetegnet for en actionthriller, sker der hele tiden noget i “Satans datter”. Den er ind imellem meget barsk, og der stikkes ikke noget under stolen, når det gælder blodige beskrivelser.

Foruden at være fyldt med action, er der også interessante temaer i bogen som fx venskab, forældre/børn, stærke og modige kvinder, alkohol og narkoproblemer, kollegiale problemer inden for politiet m.v.

Bogen igennem møder man mange interessante og velkarakteriserede personer. Det gælder både helte og skurke.

Handlingen foregår i København, og beskrivelserne af miljøer og steder er virkelig gode.

Selv om handlingen nok er lidt overdrevet, mestrer Walther Rebernik virkelig at skrive en supergod actionthriller.

Jeg vil glæde mig til at læse den næste bog i Jan Rose-serien.

4 krimihjerter af 5

Gyldendal 2023 – 487 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...