”Den danske agent” af Iben Albinus

Politikens forlag 2023 – 369 sider

Min anmeldelse

Sigrid Melin – som også var hovedperson i Iben Albinus’ debutbog, ”Damaskus” – er udstationeret i Beirut som ambassadesekretær ved den danske ambassade. I virkeligheden er hun FE-agent.

Rent tilfældigt opdager hun et terrorplot mod Danmark, da hun spotter en mistænkelig mand i Beiruts lufthavn.

Allerede fra bogens start får man en virkelig god beskrivelse af Sigrid Melin, som foruden at være en meget dygtig hemmelig agent også er et almindeligt menneske, med de glæder og bekymringer, som man møder i livet.

En intens efterforskning går i gang. Både FE, som står for Forsvarets Efterretnings­tjeneste, og PET, som står for Politiets Efterretningstjeneste, inddrages. Det er meget besværligt for de to enheder at finde ud af, hvad der er hoved og hale i det hele.

Sigrid Melin kommer i klemme, da hun fortsat vil være med i efterforskningen. Hun er jo FE-agent, og PET vil overtage sagen, da det er en terrortrussel mod Danmark på dansk jord.

Ved hjælp fra sin far Carl Rosa, som er nyudnævnt justitsminister – og som Sigrid af forskellige årsager ikke har haft forbindelse med siden hun var ung – bliver hun alligevel koblet på sagen.

Samtidig med, at Sigrid har travlt med at efterforske og infiltrere, skal hun både forholde sig til sin far, sin søn, sin ex-mand og en syrisk veninde, hvis datter er forsvundet. Det lyder triviallitteraturagtigt, men det er det ikke!!

Også den tyske efterretningstjeneste BND, som står for Bundesnachrichtendienst, kobles på sagen, så Sigrid indleder nuet forbilledligt samarbejde med BND-agenten Felix Zobel.

Alle personer fremstår meget tydeligt. Det gælder også de personer, som er terrorre­laterede.

Det er interessant at læse om, hvordan et pengespor leder efterforskningen dybt ind i Beiruts sofistikerede og bundkorrupte finansverden, som ved hjælp af pengehvidvaskning er med til at finansiere terrorisme.

Beskrivelserne af steder og miljøer er eminente. Man kan virkelig forestille sig, hvordan, omgivelserne ser ud, der hvor de forskellige personer befinder sig – det gælder både de fine og fornemme miljøer og de usle og fattige byområder.

Iben Albinus skal også roses for, at man får en fin beskrivelse af hvordan FE og PET arbejder.

Jeg synes, det er en virkelig spændende og interessante bog, Iben Albinus har skrevet, men jeg synes også, at man skal ”være oppe på dupperne” for at kunne følge den lidt snirklede handling med de udenlandske steder og personnavne. Jeg kunne rigtig godt have tænkt mig en personliste forrest i bogen.

5 krimihjerter af 5

Politikens forlag 2023 – 369 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...