”Putins datter” af Morten Hesseldahl

Modtryk 2023 – 242 sider

Fra bogens bagside

En alvorlig regnefejl har sat en stopper for Theis Brodersens karriere som topembeds­mand, men nu har livet givet ham en ny chance.

Krigen i Ukraine og verdens armlægning med Rusland er blot en fjern rumlen for Theis, lige indtil den dag en gammel ven – den russiske ambassadør i Danmark – møder op og beder ham om en tjeneste.

Tjenesten involverer Vladimir Putins datter og tolv danske fremmedkrigere, der er blevet taget til fange i den ukrainske krigszone. Sammen med sin gamle chauffør, eks-soldaten Laurits, stiger Theis ned i en ormegård af afstumpethed og grådighed.

Trådene samles i Sydspanien på et nyopført hotel, der aldrig har gæster, men alligevel kan opvise en bugnende omsætning og en afdeling, hvor fattige mennesker sælger ud af det dyrebareste, de ejer.

Min anmeldelse

Jeg elsker at læse thrillers af den neglebidende slags med masser af dramatik; men sådan en bog er ”Putins datter” ikke.

Den er til gengæld en thriller fyldt med meget interessante og vedkommende temaer som krigen i Ukraine, bandekrig i København, tvivlsomme internationale handels­for­bin­­­delser og ikke mindst ulovlig organhandel i Spanien. Alt sammen noget, som giver læseren noget at tænke over, idet Putins datter har brug for en livsnødvendig nyretransplantation. Og hold da op, hvor man får god indsigt i alle problematikkerne.

Det gamle ordsprog ”skomager bliv ved din læst” passer bestemt ikke på bogens hoved­person den afskedigede topembedsmand Theis Brodersen. Han tager springet fra top­embedsmand på Borgen til at blive en talentfuld kunstmaler, og det er via ham, at Morten Hesseldahl har knyttet disse temaer sammen til en helstøbt kvalitets-thriller, som også rummer rigtig megen vidensformidling.

Personerne er velbeskrevne. Der er virkelig mange interessante mennesketyper. Det gælder både helte og skurke.

For sit indre blik kan man også tydeligt se de forskellige miljøer og steder for sig.

Og til trods for at der ikke er meget bulder og brag i ”Putins datter”, er slutningen meget dramatisk.

5 krimihjerter af 5

Modtryk 2023 – 242 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...