”Sandhed eller konsekvens” af Matthew Arlidge

Jentas 2023 – 415 sider

Fra bogens bagside

Er du med på legen?
En bølge af kriminalitet hærger byen, og ingen kan føle sig sikker. Brandstiftelse nede ved havnen. En bilkapring, der løber løbsk. Et mord i parken. Hvad forbinder alle disse forbrydelser, der savner motiv og efterlader politiet på bar bund?
Kommissær Helen Grace står over for en flodbølge af sager, der truer med at drukne byen. Men hver forbrydelse er blot en brik i et puslespil, der langsomt falder på plads.
Da det endelig står klart, hvor sygt og hvor udspekuleret dette spind af forbrydelser er, går det også op for kommissær Grace, at det måske er umuligt at standse bølgen …

Min anmeldelse

Jeg er virkelig meget begejstret for engelske Matthew Arlidges krimier med vicekrimina­lkommissær Helen Grace i hovedrollen. Med ”Sandhed eller konsekvens” har jeg læst alle hans ti bøger.

Klik ind i søgefeltet på www.findalskrimiside.dk. Skriv ”Matthew Arlidge” i søgefeltet og læs mine anmeldelser af alle hans bøger. I lighed med ”Sandhed eller konsekvens” har hver og én fået topkarakteren 5 krimihjerter af 5.

Den virkelige gode krimiintrige i ”Sandhed eller konsekvens” tager udgangspunkt i en række voldsomme forbrydelser i Southampton. Umiddelbart ser det ud til, at de er en del af en voldsbølge, som hærger storbyen, og at forbrydelserne ikke har noget med hinanden at gøre.

Vicekriminalkommissær Helen Grace – gennemgående hovedperson i samtlige Matthew Arlidges krimier – kommer virkelig på arbejde med at lede og fordele arbejdet til sine underordnede efterforskere. Demå rykke ud til gerningsstederne, og som den ansvars­bevidste overordnede, somHelen Grace er, kører hunogså selv ud til gerningsstederne på sin store Kawasaki motorcykel. Hun får virkelig travlt.

Lidt efter lidt går det op for Helen Grace, at forbrydelserne på en eller anden måde hænger sammen. Det har hun uhyre svært ved at overbevise den øverste ledelseom på politi­stationen, hvilket er temmelig konfliktskabende.

En anden konflikt har Helen med sin kollega og tidligere elsker, kriminalassistent Joseph Hudson, som slet ikke kan underordne sig Helens ledelse, som han på alle mådergør alt for at modarbejde.

I og med at Matthew Arlidge er god til at karakterisere bogens personer – dem er der mange af, og de kan være lidt svære at holde styr på – var det lige før, jeg hidsede mig op, nårjeg læste om kriminalassistentJoseph Hudson. Han har en mere end modbydelig opførsel over for Helen.

Hvordan alting hænger sammen, får man en forklaring på til sidst.

Bogen slutter med en cliffhanger, så der må nødvendigvis komme en efterfølger til denne særdeles spændende krimi. Den vil jeg glæde mig meget til.

5 krimihjerter af 5

Jentas 2023 – 415 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...