”Netspinderen” af Lars Kepler – pseudonym for ægteparret Alexander og Alexandra Coelho Ahndoril.

Gyldendal 2022 – 570 sider

Fra bogens bagside
Sveriges værste seriemorder er død, men det onde som er trådt i stedet for, kan vise sig at blive umuligt at overvinde.

En sen aften bliver Joona Linnas chef, Margot Silverman, skudt i ryggen på klos hold. Inden alt bliver sort, når hun at opfatte, at hun i raslende kæder bliver slæbt hen mod en bil.

En chokeret og dybt berørt Joona Linna bliver sat på sagen og indleder en hektisk eftersøgning efter sin overordnede, som måske stadig kan være i live. Men da der kort efter dukker en gummiforet, puppelignende sæk op på en nedlagt kolerakirkegård i skærgården, viser den sig at indeholde det syreopløste lig af Margot Silverman.

Få dage efter finder man en ny puppe med endnu et opløst lig, og denne gang følger en ledetråd med, som både varsler flere mord og indeholder en direkte trussel mod Joona selv.

Sagen begynder at vække uhyggelige minder om Jurek Walter, seriemorderen, som Joona satte en stopper for, men som stadig kaster lange og uafrystelige skygger over hans liv.

NETSPINDEREN er niende bind i Lars Keplers serie om kriminalkommissær Joona Linna.

Min anmeldelse

Jeg har læst alle bøger af Lars Kepler, og der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg synes, forfatterparret skriver fremragende thrillers.

Også Netspinderen er en supergod thriller, der levede op til mine forventninger

Jeg synes imidlertid, der er utrolig mange personer at holde styr på, efterhånden som handlingen skrider frem, Det er ikke noget problem, når det handler om de personer, man ofte læser om, men jeg synes, det er lidt besværligt, når man hele tiden støder på nye personer både fra nutiden og fortiden.

”Netspinderen” er virkelig spændende. Det er ikke for meget sagt, at jeg ind imellem havde lyst til at råbe og advare de personer, jeg vidste var i overhængende fare.

Og man ved virkelig, hvornår der er fare på færde, for man får en indgående beskrivelse af, hvad morderen har tænkt sig at gøre, når et offer jages.

Personerne er yderst velbeskrevne – de to hovedpersoner efterforskerne Joona Linna og Sara Bauer i særdeleshed. Selv om man kender dem godt fra de foregående bøger, hvor de også er hovedpersoner, er der sket nogle forandringer med dem – bl.a. er Saga midlertidigt fritstillet hos politiet – hvilket betyder, at de to efterforskere må kæmpe nogle indre kampe med sig selv. At de er dedikerede efterforskere, kan man ikke tage fra dem.

Selv om der myrdes adskillige personer i bogen er morderen ikke en seriemorder af den gængse slags. Forud for hvert mord får politiet nemlig et hint om, hvem næste offer er. Læseren kan herefter nøje følge, hvordan politiet agerer.

Det menneskelige sind kan være fyldt med mange krinkelkroge. Det gør sig også gældende for flere af personerne, så det psykologiske fylder også i bogen.

Efter endt læsning kan man selvfølgelig godt stille sig selv spørgsmålet, om det er realistisk med en morder som i ”Netspinderen”. Men spændende læsning er det.

Jeg tror dog, at det er muligt. Selv om vi heldigvis ikke har haft mange seriemordere i Danmark, har man jo hørt om nogle amerikanske seriemordere, der også har begået forfærdelige mord fx Jeffrey Dahmer, som der har været meget fokus på efter filmen om ham på Netflix.

Jeg glæder mig selvfølgelig til en ny Lars Kepler. Selv om jeg håber, den afdøde seriemorder Jurek Walter ikke fortsat skal kaste skygger over handlingen.

 4 krimihjerter af 5

Gyldendal 2022 – 570 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget.
Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...