”Det forkerte mord” af Britt Tippins

People’s 2022 – 307 sider

Fra bogens bagside

Barbara Larsen er bogblogger med speciale i krimi og særligt true crime. Når hun har fri fra sit job på Esbjerg Bibliotek, bruger hun det meste af tiden på at dykke ned i diverse forbrydelser, både i fiktionens og virkelighedens verden.

Men én sag optager hende mere end de andre: sagen om den såkaldte Blomstermorder – Danmarkshistoriens værste seriemorder, som er fanget, dømt og fængslet. For der er noget ved det seneste mord, der nager Barbara; noget, der ikke stemmer overens med Blomstermorderens tidligere drab.

Da Barbara dykker ned i sagen og skriver om den på sin blog, begynder truslerne at komme – men er truslerne reelle, eller er der tale om en dyster spøg?

Samtidig bliver Barbara inddraget i sin bedste venindes problemer. Veninden, som er graverjournalist, er i gang med at afdække en potentiel storskandale i toppen af medieverdenen, og før Barbara ved af det, er hendes fredelige liv i provinsen blevet lige så dramatisk og farligt som de fortællinger, hun elsker at skrive om på sin blog.

DET FORKERTE MORD ER første bind i krimiserien om den elskelige bibliotekar og bogblogger Barbara Larsen fra Esbjerg.

Min anmeldelse

Når man som jeg i lighed med bogens hovedperson Barbara selv er bogblogger, var jeg naturligvis spændt på, om jeg kunne genkende noget fra bloggerverdenen. Det kunne jeg, når det gælder om at anmelde bøger og være til bloggermøder. Jeg synes dog, at de bloggermøder jeg er med til er mere afslappede, og at bloggerne kender hinanden bedre end tilfældet er i denne bog.

Idéen med at lade bogbloggeren Barbara Larsen være privatdetektiv er god. Jeg tror bare ikke en kvinde af hendes type – hun sveder ustandseligt – vil være i stand til at udføre alt det, hun gør.

Barbara involverer sig i to parallelle efterforskninger. Den ene er sagen om Blomstermorderen, en seriemorder, der har tilstået ti drab. Barbara har studeret sagen ved at læse om den alle mulige steder.

Hendes efterforskning drejer sig om, at hun vil modbevise, at Blomstermorderen har begået præcis ti drab. Hun mener, at han ”kun” har begået ni drab, da det tiende mord adskiller sig fuldstændig fra de ni andre. Hun sætter sig derfor for at ville opklare det tiende drab.

Den anden sag, hun involverer sig i udspringer i en skandalesag, der har med MeToo at gøre. I sagen arbejder hun sammen med sin veninde, som er journalist.

Bogens personer er godt beskrevet, og man kan sagtens leve sig ind i det, de står for, idet bogen er velskrevet.

Desværre fangede den mig ikke rigtig. Jeg har også lidt svært ved at se, hvorfor Barbara skal involvere sig i to forskellige efterforskninger, som overhovedet intet har med hinanden at gøre.

Bogen henvender sig nok mest til dem, der især holder af bøger, hvor følelser spiller en stor rolle frem for intens spænding, dramatik og grundig efterforskning.

3 krimihjerter af 5

People’s 2022 – 307 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget.
Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...