”Kun vi kender sandheden” af Christina List

Lindbak og Lindbak 2022 – 323 sider

”Kun vi kender sandheden” er Christina Lists debutkrimi i trilogien om Dødsenglens datter, hvor det psykologiske aspekt er det centrale emne.

Fra bogens bagside:

Da endnu et mishandlet barnelig bliver fundet lidt uden for Silkeborg, begynder tre mennesker hver deres søgen efter svar. Betjenten Michael, fordi hans hund fandt barnet. Journalisten Kevin, fordi han jagter en god historie, og den psykisk syge kvinde, Sarah, fordi morderen er hendes far. 
Da Dødsenglen, berygtet for at udskære englevinger på sine ofre, endelig fanges, kan omverdenen ånde lettet op. Men noget stemmer ikke. Et nyt lig dukker op – og pludselig involveres alle tre igen på den værst tænkelige måde. Der er stadig en morder derude, og morderen har fået øje på dem. 

Min anmeldelse

Jeg har det lidt ambivalent med hensyn til, hvad jeg skal mene om ”Kun vi kender sandheden”. På den ene side oplever jeg, at det er en rigtig god bog, og samtidig oplever jeg også, at den på nogle områder er noget usandsynlig og ind imellem alt for grum og barsk.

Jeg kan rigtig godt lide, når bogens grundhandling ikke foregår i en dansk storby, men i et mindre lokalsamfund.

Beskrivelserne af de tre hovedpersoner er virkelig gode. Da synsvinklen hele tiden skifter mellem dem, får man en yderst god indsigt i deres gøren og laden.

Betjenten Michael, som er tilknyttet beredskabet, er et eksempel på, at selv om man er en dygtig politimand, behøver man ikke også at være en tough guy.

Journalisten Kevin har stjernejournaliststatus, men da han samtidig er et meget hidsigt gemyt, kommer han tit i problemer. Det sker også, da han borer i sagen om ofrene med englevinger.

Den psykisk syge kvinde Sarah, er meget spændende at følge. På en meget spektakulær måde kommer man godt ind i hovedet på hende, idet hun fører en indre monolog med sit andet jeg, Lucy.

De nye drab, afstedkommer en meget intens efterforskning. Her synes jeg, at betjenten Michaels involvering ikke er helt realistisk. Jeg tror ikke, at en betjent fra beredskabet og hans makker vil kunne involvere sig så meget i en efterforskning både som betjente så vel som på det mere personlige plan.

Jeg vil lige indskyde, at forfatter Christina List har fint styr på alt det politimæssige – både med afdelinger og politikredse.

Der er gode beskrivelser af steder og miljøer.

I bogen omtales en skovridder, som samtidig ejer et savværk sammen med to skov­fogeder. Det har jeg lidt svært ved at tro, kan finde sted i virkeligheden.

Selv om jeg til fulde er klar over, at mennesker også i virkelighedens verden kan foretage sig det mest modbydelige, når det drejer sig om at mishandle et medmenneske, så er det logisk nok, at det også kan foregå i en krimi.

Når jeg læser om sådanne grusomheder i en krimi, lægger jeg ikke bogen fra mig af den grund, men jeg kan sagtens forestille mig, at for nogle læsere vil de modbydeligheder, der forekommer i bogen her dog opleves som værende for meget.

Bogen er virkelig spændende. Jeg synes dog ikke, at alting er helt realistisk, når alt kommer frem i lyset ved bogens afslutning.

Til trods for lidt kritikpunkter er jeg spændt på at læse de kommende to bøger i serien.

3 krimihjerter af 5

Lindbak og Lindbak 2022 – 323 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...