”Velkommen til evigheden” af Camilla Grebe

Lindhardt og Ringhof 2022 – 450 sider

Min anmeldelse

Camilla Grebe har igen skrevet en fremragende, spændende psykologisk krimi, som også er en hyldest til en klassiker i krimigenren: det lukkede rums mysterium.

Hovedpersonen Lykke Andersen er redaktør på et bogforlag, mor til to teenage-drenge og gift med den 20 år ældre forfatter, Gabriel.

Da bogen tager sin begyndelse, er Lykke blevet arresteret for et drab begået i familiens hjem, Evigheden, som er en istandsat landejendom.

Læseren får ikke noget at vide om, hvem den dræbte er.

Lykke vil kun lade sig afhøre af politiefterforskeren Manfred Olsson. Politiet aner, at der kan være en sammenhæng med et otte år gammelt drab på en ung pige – også begået på Evigheden. Manfred efterforskede dengang drabet på pigen.

Handlingen skifter nu mellem nutiden og det, der skete for otte år siden. Det virker helt utrolig godt. Som læser får man tidligt at vide, hvad der skete for otte år siden. Er der en sammenhæng til det nutidige drab, som Rebekka er sigtet for at have begået?

Det, der skete dengang, gik hårdt ud over de involverede, og ikke alle mente, at politiet agerede korrekt, når demistænkte blev afhørt.

Camilla Grebe forstår på eminent vis at beskrive tilværelsen på Evigheden både før og nu.

Man hører om fx om familiens krebsegilder, hvor alkoholen flyder og stemningen er høj. Modsat hører man også, hvad der sker, når overordentlig alvorlige problemer opstår, når et drab finder sted på ens skønne landsted.

Personerne er beskrevet på allerbedste vis, og man føler i høj grad med dem, hvis nære familiemedlemmer involveres i drabet.

Kærlighed spiller en væsentlig rolle i bogen både mellem ægtefæller, den pludseligt opståede kærlighed mellem to, søskendekærlighed, forældres kærlighed til børn samt utroskab.

I forbindelse med Rebekkas arbejde som forlagsredaktør, hører man også en del om, hvad der foregår på et bogforlag, om hvordan man ikke kan få armene ned, når en bog bliver en bestseller, og hvordan man skuffes, når en bog ikke lever op til forventningerne.

Interessant er det også, når man i en nutidig krimi præsenteres fordet lukkede rums mysterium, som man kender fra adskillige klassiske krimier.

Jeg vil gerne give mine allerbedste anbefalinger til Camilla Grebes ”Velkommen til evigheden”.

5 krimihjerter af 5

Lindhardt og Ringhof 2022 – 450 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...