“Hemmeligheden” af Tess Gerritsen

Jentas 2022 – 314 sider

Min anmeldelse

Når man går i gang med at læse en krimi af Tess Gerritsen, ved man, at der venter en spændende pageturner.

“Hemmeligheden” er en barsk og til tider meget grum krimi.

En lille håndfuld unge mennesker findes i løbet af kort tid myrdet på de mest modbydelige måder, der viser sig at relatere til, hvordan nogle af den katolske kirkes helgener i sin tid kom af dage.

Tess Gerritsens sædvanlige efterforsker Jane Rizzoli leder efterforskningen. Som altid får hun god hjælp fra sin ven retsmedicineren Maura Isles.

De arbejder ud fra den teori, at de unge mennesker er blevet myrdet som hævn, fordi de i sag om børnemisbrug har vidnet, så det har kostet lange fængselsstraffe til dem, som blev anklaget for misbruget.

Hævndrabene er efter politiets teori blevet begået efter at en af de misbrugsdømte – en godt 40-årig mand er blevet løsladt efter at have udstået en fængselsstraf på 20 år.

Den løsladte holder fast i, at han i sin tid blev uskyldig dømt, og han påstår nu ved afhøringer efter løsladelsen, at han heller ikke har noget at gøre med de nyligt myrdede unge mennesker.

Er der mon noget om snakken? Jane begynder lidt efter lidt at arbejde ud fra denne tese.

Spændingen og dramatikken tager til.

Personbeskrivelserne er virkelig gode. Man kommer godt “ind i hovederne” på såvel de sympatiske som de usympatiske personer.

Naturligvis hører man særdeles meget om Jane Rizzoli og Maura Isles. De er impone­rende dygtige til deres arbejde.

Også gode og dygtige efterforskere kan have personlige problemer. Det har både Jane og Maura. Jeg synes, det er rigtig godt at vise, at også dedikerede personer ikke nødven­digvis går problemfrit gennem tilværelsen.

Jeg oplever dog, at Mauras kærlighedsproblem med sin præsteven er en smule er trivielt beskrevet. Det samme gælder Janes adoptivmors ægteskabelige problemer.

“Hemmeligheden” er en knaldhamrende god og spændende krimi.

4 krimihjerter af 5

Jentas 2022 – 314 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...