”Enkerne” af Pascal Engman

People’s 2022 – 484 sider

Min anmeldelse

”Enkerne” er den tredje bog i serien om efterforskeren Vanessa Frank. De to foregående bøger var ”Ildlandet” og ”Rottekongen”. Jeg synes, bøgerne skal læses i rækkefølge.

Svenske Pascal Engman har gjort det igen – skrevet en helt fantastisk spændingsroman, der på alle måder lever op til mine forventninger efter at have læst ”Ildlandet”, som bare var forrygende.

Flere af personerne fra den er også med i ”Enkerne”. Det gælder den egentlige hovedperson, efterforskeren Vanessa Frank og ex-soldaten Nicolas og teenagepigen Celine, der har  knyttet sig nært til Vanessa.

Det, som sætter handlingen i gang, er, da to lig bliver fundet i en park i Stockholm – en politibetjent og en uidentificeret ung kvinde.

For at komme til bunds i en mulig sammenhæng mellem de to døde personer, må Vanessa og hendes kolleger virkelig tage affære. Jo længere efterforskningen skrider frem, jo tydeligere må Vanessa konstatere, at den kommer tæt på hendes egen person.

Det viser sig efterhånden, at sagen kommer til at dreje sig om islamistiske fundamentalister, som virkelig har ondt i sinde.

Bogen har en vanvittig dramatisk og spændende handling, men også det psykologiske aspekt spiller en stor rolle.

Personskildringerne er fantastisk gode, og det skyldes bl.a., at man får rigtig godt beskrevet, hvordan de forskellige personer agerer i deres særdeles velbeskrevne miljøer.

Da handlingen ses fra flere personers synsvinkel, får man et rigtig godt indblik i deres tankesæt. I den forbindelse er det interessant, at man også ”kommer ind i hovedet” på et par af terroristerne.

Bogens afslutning er nervepirrende spændende og er en, man ikke glemmer lige med det samme.

Jeg glæder mig meget til den næste bog af svenske Pascal Engman – en forfatter som virkelig kan sit kram.

5 krimihjerter af 5

People’s 2022 – 484 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...