”Mit navn er Jensen” af Heidi Amsinck

 Gutkind 20222 – 394 sider

Min anmeldelse

Med ”Mit navn er Jensen” debuterer Heidi Amsinck som krimiforfatter. Bogen er første bind i serien om den kvindelige københavnske journalist Jensen.

Det er vinter med sne i København. Journalisten Jensen er på vej på arbejde på ”Dagbladet”. En større klumpet snedynge påkalder sig Jensens opmærksomhed. Ved nærmere øjesyn viser det sig, at sneen gemmer på en ung hjemløs mand, der er dræbt med knivstik og sidder med et skilt, hvor der står ”Skyldig”.

Jeg oplever, at det er lidt påfaldende, at det netop er en journalist – som jo pr. definition er på jagt efter nyheder – der finder en myrdet person.

Noget helt andet, som jeg også finder lidt påfaldende er, at det viser sig, at Jensen er en kvinde. Når en person omtales ved efternavn, så er vedkommende i min optik altid en mand, og når man så tilmed ikke på noget tidspunkt i bogen får Jensens fornavn at vide, forstyrres min læseoplevelse en del.

Når det så er sagt, så synes jeg, at selve krimiplottet i bogen er udmærket. Det viser sig, at drabet på den hjemløse kun er et af flere drab, så en ihærdig efterforskning sættes i gang under ledelse af politikommissær Henrik Jungersen. Titlen politikommissær findes i øvrigt ikke længere i politiet.

Efterforskningen medfører, at der blandt andet fokuseres på unge med problemer af forskellig slags. Også kærlighed og svigt indgår i plottet.

Man møder mange interessante personer, hvis liv man får et godt indblik i. Nogle af dem virker helt realistiske, men desværre er der også flere, der virker næsten karikerede. Bl.a. en skrap kvindelig chefredaktør og en ditto ledende politimand.

Handlingen er ikke nervepirrende spændende, men ind imellem ganske dramatisk.

Jensen er uden tvivl en dygtig journalist, som selvfølgelig ikke kan holde sig fra selv at efterforske drabene. Hun har imidlertid store problemer på det kærlighedsmæssige område. Især kan hun og den gifte ledende efterforsker Henrik Jungersen – som hun har kendt gennem mange år – ikke rigtig finde ud af, om de vil hinanden eller ej. Det hører vi generelt alt for meget om.

”Mit navn er Jensen” er en rigtig københavnerroman, hvor man kommer godt rundt i byen.

Plottet er som nævnt ok, og det holder bogen igennem, og derfor er der til sidst også en god forklaring på, hvordan det hele hænger sammen.

Hvis der var blevet strammet mere op på handlingen, skåret en del ned på diverse kærlighedsproblemer, er ”Mit navn er Jensen” en pæn krimi-debut.

3 krimihjerter af 5

 Gutkind 2022 – 394 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...