”Dyrehjerte” af Ulrika Rolfsdotter

Alpha 080222 – 423 sider

Min anmeldelse

Svenske Ulrika Rolfsdotter debuterer som krimiforfatter med den spændende og psykologiske krimi ”Dyrehjerte”, som er første bind i en serie om den stockholmske socialrådgiver Annie Ljung.

Annie kommer oprindelig fra en mindre by i Nordsverige.

Som følge af en alvorlig hændelse, der overgik hende, da hun var helt ung, forlod Annie byen for mange år siden og har efterfølgende ikke været der.

I byen bor hendes demente mor stadigvæk, og da hun en dag forsvinder fra plejehjemmet, må Annie tage tilbage. Heldigvis bliver moren fundet i god behold.

Samtidig med Annies tilbagekomst til hjembyen forsvinder den 17-årige Saga, som Annie langt ude er i familie med. Senere forsvinder også en anden ung pige. Begge er sager, som berører Annie dybt.

Annie er ikke glad for sit job som socialrådgiver i Stockholm, og da der er et vikariat ledigt i hjembyen, lader Annie sig overtale til at tage det. Hun gør det mest af alt, fordi hun på den måde kan få et indblik i politiets efterforskning, da hun som ansat i socialforvaltningen, satser på at kunne få indsigt i de familier, hvis unge mennesker måske har kendskab til de forsvundne piger.

Beskrivelserne af de mennesker som Annie møder, og de miljøer, som beskrives, gør, at store dele af bogen kan betegnes som socialrealisme, hvilket er et virkelig godt islæt.

Efterforskningen af den forsvundne Saga intensiveres. Er hun forsvundet frivilligt? Er hun blevet bortført? Er hun blevet myrdet? Og hvad er der sket med den anden unge pige, som er forsvundet?

Selv om Annie ikke officielt har noget med efterforskningen at gøre, bliver hun mere og mere involveret i mysteriet om de forsvundne piger, hvilket fører flere dramatiske situationer med sig.

Annie har lig i lasten, som følge af det, der overgik hende som ganske ung, og som fik hende til at forlade barndomsbyen. Gradvist finder man ud af, hvad der er sket. Annies problemer til trods er hun et forstandigt menneske med gode medmenneskelige egenskaber.

Hvad andre personer angår, så kan man konstatere, at selv om nogle af dem agerer helt vanvittigt, er man ikke i tvivl om, hvorfor de handler, som de gør.

Ulrika Rolfsdotters beskrivelser af bogens personer er virkelig gode. Hun viser bl.a., at man ikke altid skal skue hunden på hårene, således at usympatiske personer måske ikke er så usympatiske, som man troede, når det kommer til stykket.

Jeg synes rigtig godt om bogen, som er en krimi med socialrealisme. Samtidig undrer det mig dog, at det overtroiske, som også er med i bogen, trods alt spiller så stor en rolle; men da bogen er delvis inspireret af overleveringer og overtro fra det område, hvor bogen foregår, er det jo sådan, det er.

4 krimihjerter af 5

Alpha 080222 – 423 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...