”Pigen fra Brooklyn” af Guillaume Musso

Forlagets beskrivelse

Raphael og Anna er forlovede og har kun kendt hinanden i seks måneder. På en miniferie i Sydfrankrig udspørger Raphael Anna om hendes fortid. Han fornemmer, at hun bærer på en mørk hemmelighed. Modvilligt viser hun ham et billede og forsvinder derefter ud af døren. Billedet efterlader Raphael i chok, og da hun ikke kommer tilbage eller senere er at finde i deres lejlighed i Paris, begynder en hektisk jagt på Anna og sandheden om hende. Det fører blandt andet Raphael til New York, hvor en god ven i politiet hjælper ham videre i eftersøgningen. Der venter en uventet afsløring, der atter engang vil overraske Mussos læsere.

Anmeldelse

”Pigen fra Brooklyn” er en drønspændende pageturner af en thriller. Den ene dramatiske episode følger efter den anden.

Bogen har meget fine miljøskildringer. Jeg synes også, at de fleste personer er godt beskrevet. Musso ved bestemt, hvad der foregår i hovedet på folk med psykiske problemer. Magtmennesker er også velbeskrevne.

Jeg synes dog, at den pensionerede politimand, som hjælper Raphael med at finde Anna i mange sammenhænge virker lidt utroværdig. Jeg synes heller ikke, at det virker sandsynligt, at Raphael i nogle tilfælde tager sin toårige søn med, når han undersøger steder, der kan give ham spor, der måske kan føre til Anna.

Man kan kun beundre Guillaume Musso for hans evne til at ”finde på”. Det er fantastisk, hvordan han kan få en så kringlet handling til at hænge sammen, for det gør den.

Der er heller ingen tvivl om, han har godt kendskab til de samfundsmæssige forhold, der hersker i både Frankrig og USA.

Det bliver meget spændende at skulle læse hans næste bog.

I øvrigt synes jeg, det er dejligt også at læse bøger, som er enkeltstående og ikke en del af en serie. Det gør sig gældende for de tre bøger af Guillaume Musso, der hidtiler udkommet i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...