”Pigen under jorden” af Elly Griffiths

Gads Forlag 2018

Beskrivelse

Da politiet finder menneskeknogler i saltmarsken udenfor King’s Lynn i Norfolk, tror de, det er de jordiske rester af Lucy Downey, en lille pige som blev kidnappet ti år tidligere, og arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway bliver tilkaldt. Men Ruth konstaterer til kriminalinspektør Harry Nelsons skuffelse, at knoglerne er mere end tusind år gamle.

Lige siden Lucy forsvandt, har Nelson modtaget mystiske breve med referencer til rituelle ofringer. Da endnu en pige forsvinder, beder han Ruth om at hjælpe med at tolke brevenes indhold. Mens Nelson og Ruth nærmer sig hinanden, viser det sig, at Ruth er i livsfare, fordi hun hjælper politiet. Jagten på kidnapperen bliver en kamp mod uret – både for den forsvundne pige og for Ruth selv.

Pigen under jorden er første bog i serien om Ruth Galloway. Hver bog indeholder en selvstændig, afsluttet historie.

Anmeldelse

”Pigen under jorden” er en meget velskrevet engelsk krimi. Når man læser bogen kan man meget tydeligt se landskaber og det menneskeskabte for sig, fornemme naturen, mærke havluften og føle den rædsel, som ind imellemgriber nogle af personerne.

Hvad personerne angår, så føler jeg, at jeg virkelig lærer de to hovedpersoner, arkæologen Ruth Galloway og efterforskeren Harry Nelson godt af kende.

Også bogens andre personer får man et godt indblik i. Der er mange spændende og meget forskellige personer, der indgår i handlingen.

Krimiintrigen er fin, også selv om den ikke er fuld af overraskelser. Hvad angår selve efterforskningen, tror jeg ikke, det er helt realistisk, at politimanden Harry Nelson vil inddrage Ruth så meget i den, som hun rent faktisk bliver.

Der er mange beskrivelser af arkæologi og teorier om jernalderen. Lidt for meget efter min smag, men andre vil opleve det som spændende og interessant. Jeg synes også, der er lige lovlig mange kvindelige betragtninger med i handlingen, hvilket også vil tiltale andre læsere.

Jeg er sikker på, at mange kvinder vil synes særdeles godt om bogen, men for mit eget vedkommende synes jeg den er for ”feministisk”.

Jeg er spændt på, om Elly Griffiths også i sin næste bog i serien om Ruth Galloway vil lade handlingen foregå i det samme område, som denne bog.

Jeg vil bestemt give mig i kast med den kommende bog, selv om jeg er en mandlig læser.

3 krimihjerter af 5

Gads Forlag 2018

Reklame:

Bogen findes som lydbog og e-bog hos MOFIBO

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...