BogForum 2014 i Bella Centret

I tre dage havde fruen og jeg fornøjelsen af at være med på BogForum 2014. Det var –som altid – en meget stor oplevelse.

Allerede i forhallen skiltes fruens og mine veje. Som den entusiastiske krimifan jeg er, havde jeg bestemt mig til i første omgang at koncentrere mig om kriminallitteraturen og interviews, der var forbundet hermed. Fruen er langt mere alsidig, så hun sugede til sig overalt.

Hvor var det dog herligt at gå rundt til alle de mange forlags stande, hvor der var udstillet krimier. De meget imødekommende forlæggere var altid parat til at slå en sludder af. Efterhånden er der mange forlæggere, der kender mig, og det er på mange måder med til at give snakken et ekstra twist.

Man kan roligt konstatere, at selv om der er nogen, der mener, at krimiinteressen er på retur, så er det– efter min mening – en helt forkert betragtning. Interessen for krimier er der i høj grad stadigvæk.

Når man gæsteren stand, giver det også mulighed for at få en snak med de andre, der ligesom jeg står og studerer krimierne, og det kan der komme mange interessante snakke ud af.

Som såkaldt VIP-krimifan var Peoples’ Press, som jo er det forlag, der har skabt Krimifan.dk, et helt naturligt sted at starte mine besøg.

Her havde jeg for første gang lejlighed til at snakke med Kristian Ravn, som nu er blevet den, der er vores kontaktperson på Krimifan.dk. Jeg kan kun sige, at Kristian er en yderst engageret medarbejder, som jeg glæder mig til et rigtig godt samarbejde med.

Med den fortsatte store interesse der er for kriminallitteratur, kan det ikke undre, at så at sige alle landets forlag, der udgiver skønlitteratur, også udgiver krimier.

I den forbindelse foregår der rigtig meget på standene ud over at præsentere bunkevis af bøger, idet der også finder interviews sted med mange af forlagets forfattere. Det er meget spændende at overvære.

Jeg har det med at falde i snak med rigtig mange mennesker, når jeg sådan går rundt, så jeg fik ikke hørt de interviews, der bl.a. var med Sara Blædel, Inger Wolf og Jens Henrik Jensen. Nej, hvor det ærgrer mig. Sara Blædel ”skældte” mig også lidt ud i den forbindelse, da vi på et tidspunkt faldt i snak.

Heldigvis hørte jeg så andre interviews. Bl.a. med Jussi Adler-Olsen, Stefan Ahnhem, Jens Vilstrup, Elsebeth Egholm, ja og så ”uden for nummer” Lise Nørgaard.

Apropos det med at falde i snak, så fik jeg mig en snak med mange forfattere. Sara Blædel, Jussi Adler-Olsen, Chris Carter, Lotte Petri, Eva Marie Fredensborg, Stefan Ahnhem, Emilie Schepp, Jørgen Hartung-Nielsen, Henrik Brun og Peter Høeg, som i øvrigt bor i Nørre Snede, som også er min hjemby.

Ud over at snakke med forlæggere og forfattere havde jeg også fornøjelsen af at have indtil flere gode snakke med Jussi Adler-Olsens personlige assistent Elisabeth Ahlefeldt-Laurvig, som er en meget venlig og sød dame, som jeg mødte første gang, da jeg var på besøg i Jussis kontorhus i Allerød.

Det er i øvrigt iøjnefaldende, hvor imødekommende disse forfattere alle sammen er, og så kan det undre mig, at de forfattere, jeg snakkede med, med det samme vidste, hvem jeg var. Det glæder da en ”gammel” anmelder!

Fredag aften var vi 5 Vip krimifans plus fruen, der spiste italiensk sammen på Restaurant Vesuvio, så her fik vi os en god krimisnak.

Lørdag formiddag havde Politikens Forlag inviteret 4 andre bloggere/anmeldere og mig på morgenmad i biblioteket på det lækre lille Boutique Hotel SP34 i Københavns latinerkvartersammen med Stockholms mest cool forfatterpar, Markus Luttemans og Mons Kallentoft. Selv om forståelsen af talt svensk ikke hører til mine spidskompetencer, var det et meget hyggeligt møde.

Da vi kom tilbage til Bella Centret samledes alle VIP-krimifans sammen med Kristian Ravn til frokost, hvor vi snakkede om, hvad der skal ske på vores stand til Krimimessen 2015 i Horsens.

Sidst men ikke mindst er BogForum, ja og Krimimessen også stederne, hvor man møder sine gode VIP-kolleger, som jeg er blevet rigtig gode venner med. Jeg glæder mig allerede til vi mødes igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...