”Den spejlvendte mand” af Mørk & Zahle

Alpha 2024 – 355 sider

Fra bogens bagside:

Kriminalassistent Iben Vinther har ikke helt fortjent sin forfremmelse til efterforsker i drabsafdelingen hos Københavns Politi. Det ved alle. Og hendes hang til overspisning og kaloriefattige romantiske relationer kunne en psykolog sikkert få meget ud af. Iben er selv mest optaget af at opklare forbrydelser og lukke munden på sine mandlige kollegaer. 
Da en mystisk mand efterlader Eva Støvring, en ung jurastuderende, døende foran Rigshospitalet, ser Iben sagen som en mulighed for at bevise sit værd. Hvem er manden, og hvad er hans forbindelse til Eva? Efterforskerne har en teori, men Iben er skeptisk. Hun tager chancen og indleder sin egen efterforskning på trods af klare ordrer om det modsatte. Og hun er fast besluttet på hverken at lade sit eget mindreværd eller andres fejltrin stå i vejen for at finde den skyldige.

Min anmeldelse:

”Den spejlvendte mand” er første fortælling i en krimi-serie om den unge kriminalassistent Iben Winther. Iben er ikke nogen helt almindelig efterforsker.

Karakteristikken af hende er virkelig fin. Hun er en temmelig overvægtig ung kvinde med en voldsom trang til hele tiden at få noget i maven.

Det synes jeg nok, der fokuseres lidt for meget på.

Hun er typen, der handler på egen hånd og på mange måder overskrider de beføjelser, hendes chef giver hende, men hun er dygtig og dedikeret og vil hellere opklare forbrydelser end bruge tiden på at sortere papirstakke med diverse rapporter m.v. på politistationen.

Da den unge jurastuderende Eva Støvring findes myrdet foran Rigshospitalet, tændes Ibens efterforskerinstinkt. Hun begynder at efterforske sagen på sin egen måde, hvilket hendes chef bestemt ikke synes om.

Iben kommer rundt i mange forskellige miljøer, der er velbeskrevne. Bl.a. kommer hun på Københavns Universitet og også rundt til et par steder, hvor en spillefilm er ved at blive optaget. De lidt mere skumle steder kommer hun også.

Når Iben kommer så mange steder, er det indlysende, at hun møder mange forskellige mennesketyper. Disse er også beskrevet virkelig godt.

”Den spejlvendte mand” er en politikrimi.

Uanset hvilken krimi, jeg læser, mener jeg, at det, der har at gøre med det politimæssige, skal være så realistisk beskrevet, som overhovedet muligt.

Hovedpersonen Iben beskrives som en ung kriminalassistent. Allerede her må jeg sætte nogle røde streger. Der er ingen unge politifolk, der har titlen kriminalassistent. De unge starter som politibetjente og bliver senere politiassistenter.

Da Iben arbejder med drab, er hun tilknyttet Afdelingen for personfarlig kriminalitet. Den afdeling holder til på Teglholmen og ikke som beskrevet her i bogen i et kontorlandskab på Politigården.

På et tidspunkt trækker Iben sin Walther-pistol. Den type pistol er ikke længere i brug hos politiet, der siden 1998 har brugt Heckler og Koch USP Compact. I 2024 vil den blive udskiftet med SIG Sauer P320.

Jeg ved, at mange, der læser krimier, overhovedet ikke tænker over det politimæssige, men for mig generer det læsningen, når den del ikke er i orden.

Bogen er en ganske udmærket krimi, men efter min mening ikke helt på toppen.

3 krimihjerter af 5

Alpha 2024 – 355 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...